Munka- és szabadnapok beállítása útnyilvántartáshoz

Mire vagy kíváncsi?

Munka- és szabadnapok beállítása útnyilvántartáshoz

Kategória:

A naptár nézetben előre szabadnapnak jelöltük a hétvégéket és az ünnepnapokat, munkanap-áthelyezés esetén pedig munkanapnak az adott szombatot, ezzel nem kell külön foglalkoznod.
Ezen felül be tudod állítani szabadnapnak az olyan hétköznapokat is, amikor nem használtad cégérdekből az autót az adott hónapban (pl szabadságon voltál). Ez a látogatások rögzítésénél lehet segítségedre. Külön kiemelve látni fogod, ha olyan napra vinnél be utat, ami szabadnapként van megjelölve – ide értelemszerűen csak magánutat rögzíts majd!
Persze a munkavégzés profiljától függően előfordulhat, hogy utazol hétvégén vagy akár ünnepnapon is munkaügyben, így lehetőséged van az alapértelmezetten szabadnapként beállított napokat munkanapra átállítani.

Alapértelmezés átállításához kattints duplán az adott napra! Ha csak egy napot szeretnél beállítani, az Időszak kezdete és vége ugyanaz legyen. Ha pedig több napig voltál szabadságon, az időszak végét állítsd át! Add meg, mire szeretnéd átállítani, a Megnevezés mezőben megváltoztathatod az indokot, majd kattints a Mentés gombra!
Így a naptár nézetben láthatod is az általad beállított szabadságot is a többi napon kívül.
Ha véletlenül rossz napra vettél fel szabadságot, vagy a hétvégét / ünnepnapot állítanád át munkanapnak, kattints duplán az adott napra. Ezután végezd el a szükséges módosításokat, majd kattints a Mentés gombra!

Videós segédlet a Munka- és szabadnapok beállításához:

 

Hasonló bejegyzések