Hogyan számol a program távolságot?

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

A RoadRecord útnyilvántartó program minden partneredtől minden partneredig tömegesen fogja az útvonaltávolságokat kiszámolni. A rendszer az optimális útvonalakkal számol, amik útnyilvántartáshoz ideálisak és NAV-állóak.

A térkép által számolt távolságok felülbírálhatók, manuálisan átírhatók az egyes utaknál az Utak véglegesítése menüpontban az adott úthoz tartozó távolságra kattintva.

távolságok módosítása - roadrecord

Ha a jövőben mindig más távolsággal szeretnél számolni, mint a program által számított, használd a Számított távolságok felülírása funkciót! Ennek segítségével megadhatod, hogy a program két adott partner között milyen távolsággal számoljon (a program által számított távolságok helyett). Erről bővebben ebben a cikkben olvashatsz.

Ha hónap közben minden utadat felrögzíted, hó végén nagy valószínűséggel akkor is lesznek km eltérések (a parkolások miatt, vagy a program más útvonallal számolt). Megfelelő százalékon belüli eltérések esetén a program a NAV-álló bizonylat nyomtatása előtti ellenőrzés során automatikusan elvégzi a távolságkorrekciót. De ezt Te is elvégezheted az Utak véglegesítése menüpontban. A jobb felső sarokban lévő lenyíló menüben válaszd a Havi távolságkorrekció lehetőséget.

útnyilvántartó program távolság
Videós segédlet a Havi távolságkorrekció használatához:

Következő Támogatott eszközök, böngészők és mobil operációs rendszerek

Hasonló bejegyzések