Számított távolságok felülírása

Kategória:

A számított távolságok felülírása funkció segítségével megadhatod, hogy a program két adott partner között milyen távolsággal számoljon (a program által számított távolságok helyett). Korábbi, Windows-os útnyilvántartó programunkban térképkorrekciónak hívtuk ezt a funkciót.

  • A megadott távolság a beállítás után felvitt utakra lesz érvényes. És ugyanígy: a már felvitt adatok nem módosulnak, ha a beállított távolságot módosítod vagy törlöd.
  • A számított távolságok felülírását követően az adott két partner távolsága a megadott km lesz, függetlenül attól, hogy milyen típusú útként kerül be az útnyilvántartásba vagy kiküldetési rendelvénybe (mobil app, fix út, napi állandó út, eseti út, tankolás vagy fix út import).
  • Partner törlése esetén a hozzá tartozó beállított távolságokat is töröljük.
  • A bizonylat nyomtatása előtt az automatikus távolságkorrekció minimálisan módosíthatja a beállított kilométereket, hogy a hónap végén a felvitt/rögzített és az elszámolandó távolságok megegyezzenek.

Az Alapadatok menüben válaszd a Számított távolságok felülírása lehetőséget!

Számított távolságok felülírása a RoadRecord online útnyilvántartó programban 1

Adat rögzítéséhez kattints a felület közepén lévő feliratra vagy a jobb alsó menüben válaszd a Hozzáadás lehetőséget!

Számított távolságok felülírása a RoadRecord online útnyilvántartó programban 2

Számított távolságok felülírása a RoadRecord online útnyilvántartó programban 3

Válaszd ki az első partnert a legördülő listából vagy keresés segítségével! A listában minden kategóriába tartozó partner megjelenik (aktív-passzív-inaktív partnerek, székhelyek, telephelyek és töltőállomások).

Számított távolságok felülírása a RoadRecord online útnyilvántartó programban 4

Következő lépésként válaszd ki a másik partnert. Mivel az odaút és a visszaút távolságát is megadhatod, ezért a partnerek sorrendje nem számít.

Számított távolságok felülírása a RoadRecord online útnyilvántartó programban 6

A partnerek kiválasztása után automatikusan kitöltődnek a program által számolt távolságok, amiket ezután felülírhatsz.

Számított távolságok felülírása a RoadRecord online útnyilvántartó programban 7Módosítás után mentéshez kattints a ikonra! Ha szeretnéd a beállítást visszavonni, akkor azt az ikonnal teheted meg.

Számított távolságok felülírása a RoadRecord online útnyilvántartó programban 8

Ha a beállítást módosítani szeretnéd, akkor az adatok listájában kattints az adott sor végén lévő ikonra, ha törölni szeretnéd, akkor pedig a ikonra!

Számított távolságok felülírása a RoadRecord online útnyilvántartó programban 9

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések