A program szerint nem egyeznek a nap végi és a rákövetkező nap eleji utak, pedig a partnerek neve ugyanaz

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

“A NAV-álló bizonylat nyomtatása előtti ellenőrzésnél figyelmeztetésre futott a nap végi és eleji utak ellenőrzése. A program szerint nem egyeznek a nap végi és a rákövetkező nap eleji utak, pedig a partnerek neve ugyanaz.”

Attól, hogy egy adott címen több pont is szerepel, még nem jelenti ugyanazt a szoftver számára. Minden felvett pontnak külön azonosítója van a háttérben, az automatizmus ezek egyezőségét figyeli.

Pl.: ha ugyanazt a nevű ABC Kft-t akár kétszer felviszed a rendszerbe ugyanarra a címre, de nem a megfelelőt választod ki egymás utáni sorrendben (tehát a listában egyszer a felsőt, utána meg az alsót), ugyanez a nyomtatási korlátozás elő fog fordulni.Tehát csak abban az esetben tudsz nyomtatni, ha egy előző nap végi pont megegyezik a következő napi kezdőponttal. Nemcsak a neve/címe, hanem gyakorlatilag ugyanannak a pontnak kell lennie.

A jövőben hasonló probléma elkerülése érdekében érdemes átnézni az Adataim (korábban Alapadatok) között a Székhely / Telephelyek, illetve a Partnerek listáját is, és a felesleges, többször felvitt pontokat ki kell törölni.

 

Hasonló bejegyzések