Importálás meglévő asztali RoadRecord programból

Kategória:

Az asztali programban Felhő mentéshez, illetve a mobil alkalmazás használatához beállított mailcím és adatszinkronizációs kulcs az Online felületen nem használható!

Az Online felületen nem kell külön aktiválni a programot, a felhasználók listáját mi tartjuk karban az aktuális előfizetőinknek megfelelően.

Az Online felületre való első belépéskor egy bevezető varázsló fogad. A varázslón végighaladva manuálisan vidd fel a székhelyed, 3 partnered és 1 autód adatait.

Amennyiben már előfizetőnk vagy, meglévő asztali RoadRecord programodból tudod kinyerni megfelelő táblázatot. A Térkép menüpontban a Partnerek Karbantartása alatt a Belföld fülön kattints a Partnerek adatainak exportálása gombra, így könnyedén át tudod tölteni az ott használt teljes adatbázist!

Naponta maximum 200 partner importálására van lehetőség. Ha ennél több partnerrel rendelkezel, több részletben tudod feltölteni. A fejlécet tartsd meg, így kétszázasával be tudod importálni a partnereidet.

Ha megvan az exportált táblázat, jobb oldalon alul kattints a menüre, és válaszd az Importálandó fájl feltöltése lehetőséget!

Kattints a Fájl kiválasztása gombra, tallózd ki a megfelelő táblázatot, majd kattints a Feltölt gombra!

Visszajelzést kapsz, hogy az adatok feldogozása megkezdődik (az információs ablak eltűnik, de a Bezár gombra kattintva azonnal be is zárhatod).

Asztali programból exportált táblázat esetében azonnal, 100%-os sikerességgel megy végbe az import.

Fontos!

A Windowsos verzióban megszokottól eltérően az Online rendszerben már nem a partner, hanem az utazás célja határozza meg, hogy magán- vagy üzleti az utazás (így rugalmasabban felhasználhatók a partnerek).

Asztali programban kitöltött utazási célokat az importálás felismeri. Ha netán nem volt kitöltve, az Utazás célja szótárban Alapértelmezettként beállított utazási célt rendeljük a partnerhez. Ez később természetesen tetszőlegesen módosítható.

Amennyiben az asztali programban benzinkútként volt megjelölve egy adott pont, az importálás után az Online felületen manuálisan kell átállítani Töltőállomásként.

Kattints duplán a megfelelő partnerre, állítsd át a Kategóriát Töltőállomásra, majd a Módosítás gombra kattintva mentsd el!

Lehetőséged van a partnerek tömeges módosítására is. A Partnerek menüpontban jelöld ki a módosítani kívánt partnereidet.

csoportos partnermódosítás

A “Csoportos partneráthelyezésre” kattintva módosíthatod a kijelölt partnerek kategóriáját.

Válaszd ki a kívánt kategóriát és kattints az áthelyezés gombra!

– Az Online programban nem a partner maga, hanem az Utazás célja határozza meg, hogy üzleti, vagy magáncélból látogatod-e! Ha az asztali programban voltak magánpartnerek is, ezeket az importálás után magán utazási céllal kell ellátnod!

Kattints duplán a megfelelő partnerre, állítsd át az Utazás célját magán típusú célra (a listából is választhatsz, de újat is felvehetsz hozzá, ikon jelöli), majd a Módosítás gombra kattintva mentsd el az adatlapot!

Az utazási célt is módosíthatod egyszerre több partnernél. A “Csoportos utazási cél módosításra” kattintva megváltoztathatod a kijelölt partnerek utazási célját. Válaszd ki vagy a + gombra kattintva hozd létre a kívánt utazási célt és kattints a Módosítás gombra.

 

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel