Importálás meglévő asztali RoadRecord programból

Mire vagy kíváncsi?

Importálás meglévő asztali RoadRecord programból

Kategória:

Az asztali programban Felhő mentéshez, illetve a mobil alkalmazás használatához beállított mailcím és adatszinkronizációs kulcs az Online felületen nem használható!

Az Online felületen nem kell külön aktiválni a programot, a felhasználók listáját mi tartjuk karban az aktuális előfizetőinknek megfelelően.

Az Online felületre való első belépéskor egy bevezető varázsló fogad. A varázslón végighaladva manuálisan vidd fel a székhelyed, 3 partnered és 1 autód adatait. Ha később szeretnél partnereket importálni, akkor fiktív partnereket is felvehet (amiket aztán törölsz), vagy ügyelj, hogy karakterre pontosan vidd fel a partnered (ebben az esetben a program felismeri az ismétlődést), de az importálás után mindenképpen ellenőrizd, hogy van-e duplikáció.

importálás meglévő asztali RoadRecord programból

Amennyiben már előfizetőnk vagy, meglévő asztali RoadRecord programodból tudod kinyerni megfelelő táblázatot. A Térkép menüpontban a Partnerek Karbantartása alatt a Belföld fülön kattints a Partnerek adatainak exportálása gombra, így könnyedén át tudod tölteni az ott használt teljes adatbázist!

Naponta maximum 1000 partner importálására van lehetőség. Ha ennél több partnerrel rendelkezel, több részletben tudod feltölteni. A fejlécet tartsd meg, így több fájlba rendezve be tudod importálni a partnereidet.

Ha megvan az exportált táblázat, jobb oldalon alul kattints a menüre, és válaszd az Importálandó fájl feltöltése lehetőséget!

Kattints a Fájl kiválasztása gombra, tallózd ki a megfelelő táblázatot, majd kattints a Feltölt gombra!

Visszajelzést kapsz, hogy az adatok feldogozása megkezdődik (az információs ablak eltűnik, de a Bezár gombra kattintva azonnal be is zárhatod).

Asztali programból exportált táblázat esetében azonnal, 100%-os sikerességgel megy végbe az import.

Külföldi partnerek importálásánál ügylej arra, hogy minél pontosabb címadatot adj meg. Ebben az esetben kötelező kitölteni a Partner nevét, a várost és az utcát és ajánlott a pontos házszám megadása is.Az irányítószám nem kötelező és a GPS koordináták ne legyenek kitöltve.
Ha már korábban rosszul kitöltött import fájllal sikertelenül próbáltad meg feltölteni a külföldi partnereidet, akkor keresd fel ügyfélszolgálatunkat!

Fontos!

A Windowsos verzióban megszokottól eltérően az Online rendszerben már nem a partner, hanem az utazás célja határozza meg, hogy magán- vagy üzleti az utazás (így rugalmasabban felhasználhatók a partnerek).

Asztali programban kitöltött utazási célokat az importálás felismeri. Ha netán nem volt kitöltve, az Utazás célja szótárban Alapértelmezettként beállított utazási célt rendeljük a partnerhez. Ez később természetesen tetszőlegesen módosítható.

Amennyiben az asztali programban benzinkútként volt megjelölve egy adott pont, az importálás után az Online felületen manuálisan kell átállítani Töltőállomásra.

Kattints duplán a megfelelő partnerre, állítsd át a Kategóriát Töltőállomásra, majd a Módosítás gombra kattintva mentsd el!
importálás RoadRecord 2

Lehetőséged van a partnerek tömeges módosítására is. A Partnerek menüpontban jelöld ki a módosítani kívánt partnereidet. A találatok szűkítésével a töltőállomásokat könnyen leszűrheted (pl.: Mol, Shell)

csoportos partneráthelyezés

A “Csoportos partneráthelyezésre” kattintva módosíthatod a kijelölt partnerek kategóriáját.

importálás RoadRecord NAV-álló útnyilvántartás Válaszd ki a kívánt kategóriát és kattints az áthelyezés gombra!

Az Online programban nem a partner maga, hanem az Utazás célja határozza meg, hogy üzleti, vagy magáncélból látogatod-e! Ha az asztali programban voltak magánpartnerek is, ezeket az importálás után magán utazási céllal kell ellátnod!

Amennyiben importálás során a program nem talál az áttölteni kívánt partner utazási céljával megegyezőt az online rendszerben (még nem lett létrehozva vagy nem szerepel az alapértelmezett utazási célok között), akkor azonos megnevezésű üzleti céllal kerülnek be a rendszerbe. A magánpartnereid esetében ezt legkönnyebben az Utazás célja szótár menüpontban módosíthatod, így minden olyan partner esetében módosul, ahol ez az utazási cél szerepelt.

Amennyiben egyedi utazási célt szeretnél adni a magán partnereidnek, akkor kattints duplán a megfelelő partnerre, állítsd át az Utazás célját magán típusú célra (a listából is választhatsz, de újat is felvehetsz hozzá, ikon jelöli), majd a Módosítás gombra kattintva mentsd el az adatlapot!
importálás RoadRecord kiküldetési rendelvény

Az utazási célt is módosíthatod egyszerre több partnernél. A “Csoportos utazási cél módosításra” kattintva megváltoztathatod a kijelölt partnerek utazási célját. Válaszd ki vagy a + gombra kattintva hozd létre a kívánt utazási célt és kattints a Módosítás gombra.

importálás RoadRecord útnyilvántartó program

Útnyilvántartás készítése előtt mindenképpen ellenőrizd, hogy van-e duplikáció a partnerek, székhelyek között, és töröld a felesleges partnereket, székhelyeket, mert ezek gondot okozhatnak a havi útnyilvántartások készítésekor.

 

Hasonló bejegyzések