Az útajánlás beállítása

Kategória:

Az útajánlás paraméterezése

 

A Fix utak felvitele után az Útajánlás beállítása menüpontra kattintva beállíthatod az ajánlás paramétereit.

utajanlas_magan_parameterezes

A paraméterezés első lépéseként választhatsz, hogy a kiküldetési rendelvény tervezet a megadott km távolság vagy a megadott elszámolható költség alapján készüljön.

Ha a Futott km-t választod, jobb oldalon beállíthatod, hogy az adott hónapban hány km üzleti utat szeretnél szerepeltetni és elszámolni kiküldetési rendelvényeden. Ha az elszámolható költség alapján szeretnél bizonylatot készíteni, akkor válaszd a Költség opciót és írd be, hogy az adott hónapban hány forintot szeretnél elszámolni. Ebben az esetben a program több bonyolult számítás mellett elsősorban az üzemanyagár alapján kiszámolja a felhasznált üzemanyagot és az alapján a megtett távolságot.

Következő lépésként állítsd be, hogy egy nap minimum és maximum hány helyre látogathatsz el az autóddal!

A következőkben add meg, hogy egy nap maximálisan hány km-t tehet meg az autó!

Beállíthatod azt is, hogy a program inkább a közelebbi vagy a távolabbi partnereidet ajánlja a kiküldetési rendelvény tervezetedbe. A Partnerkezelési stratégia lehetőségnél a lenyíló lehetőségek közül válaszd, amelyikre szükséged van!

Utolsó beállításként megadhatod a partnerek használatának havi gyakoriságát. Válaszd ki a listából, hogy egy partnert havonta maximum 1-szer, 2-szer, vagy 3-szor szerepeltessen az útajánlás.

A megadott paramétereket a program elmenti és ha nem változtatsz rajtuk, akkor a következő hónapban is ez alapján készíti a kiküldetési rendelvény tervezetet.

Ha a paraméterek megadásával végeztél, kattints a Mentés és ajánlás gombra. Ekkor a rendszer egy ellenőrzést futtat le, hogy minden megfelelő-e a kiküldetési rendelvény tervezet elkészítéséhez.

Ha az ellenőrzés során hibát találunk, jelezzük neked, hogy mi a gond és hol kell módosítást végezned. Vannak olyan hibák, amiknek a javítása nélkül az ajánlás nem végezhető el és vannak figyelmeztetések, amikor a hiba javítása nélkül is tovább tudsz haladni az Ajánlás folytatása gombra kattintva.Végezd el a kért változtatásokat és kattints újra az Útajánlás beállítása menüpontra vagy az Utak véglegesítésénél a jobb felső Ajánlás gombra.

Az alábbi figyelmeztető üzenetről a képre kattintva olvashatsz bővebben.

Ha az ellenőrzés mindent rendben talált, az útajánlás elindul.

Ha az ajánlás sikeresen befejeződik, a távolság korrekciókat a rendszer elvégzi és az alábbi üzenetet látod a képernyődön.

Az útajánlás végeztével a program a felvitt és megajánlott adatok alapján a gépjárműnél beállított alapértelmezett kiküldetési időt bizonyos esetekben módosítja, hogy a bizonylat tervezet még pontosabb, életszerűbb legyen. A megajánlott kiküldetési időt később szükség esetén módosítani lehet.

Az Utak véglegesítése menüpontban tekintheted meg a kiküldetési rendelvény tervezetedet, ahol lehetőséged van módosítani az útjaidon, ha szeretnél. De akár módosítás nélkül, azonnal kinyomtathatod NAV-álló bizonylatodat.

Az Utak véglegesítése menüpontban lehetőséged van törölni az összes eseti utat, illetve az útajánlás által létrehozott összes ajánlott utat. Az Utak véglegesítése menüpontban a felső sarokban lévő lenyíló menüben válaszd a Csak a fix utak maradjanak lehetőséget.

Ha a korábbi ajánlott utakat kitörlöd, akkor az ajánlás során módosított kiküldetési idők is visszaállnak az alapértelmezett kiküldetési időre.

Útajánlás beállítása egyéni vállalkozó saját autója esetén

Egyéni vállalkozó saját autója esetén az útajánlás beállítása a fentiekkel megegyezik, azonban fontos, hogy minden esetben legyen beállítva az előző hónapban hóvégi km óra állás vagy a hónap elejére kezdő km óra állás.

Az útajánlás paraméterezése nem tér el a kiküldetési rendelvény esetében leírtaktól.

utajanlas_magan_parameterezes

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel