Az útajánlás beállítása

Kategória:

Az útajánlás paraméterezése

A Fix utak felvitele után az Útajánlás beállítása menüpontra kattintva beállíthatod az ajánlás paramétereit.

utajanlas_magan_parameterezes

A paraméterezés első lépéseként választhatsz, hogy a kiküldetési rendelvény tervezet a megadott km távolság vagy a megadott elszámolható költség alapján készüljön.

Ha a Futott km-t választod, jobb oldalon állítsd be, hogy az adott hónapban hány km üzleti utat tettél meg és mennyit szeretnél elszámolni kiküldetési rendelvényeden. Ha az elszámolható költség alapján szeretnél bizonylatot készíteni, akkor válaszd a Költség opciót! Írd be, hogy az adott hónapban hány forintot szeretnél elszámolni. Ebben az esetben a program több bonyolult számítás mellett elsősorban az üzemanyagár alapján kiszámolja a felhasznált üzemanyagot és az alapján a megtett távolságot.

Következő lépésként állítsd be, hogy egy nap minimum és maximum hány helyre látogatsz el az autóddal!

A következőkben add meg, hogy egy nap maximálisan hány km-t tesz meg az autó!

Beállíthatod azt is, hogy a program inkább a közelebbi vagy a távolabbi partnereidet ajánlja a kiküldetési rendelvény tervezetedbe. A Partnerkezelési stratégia lehetőségnél a lenyíló lehetőségek közül válaszd, amelyikre szükséged van!

Utolsó beállításként megadhatod a partnerek használatának havi gyakoriságát. Válaszd ki a listából, hogy egy partnert havonta maximum 1-szer, 2-szer, vagy 3-szor szerepeltessen az útajánlás.

RoadRecord útajánlás beállítása 1

A megadott paramétereket a program elmenti. Ha nem változtatsz rajtuk, akkor a következő hónapban is ez alapján készíti a kiküldetési rendelvény tervezetet.

Ha a paraméterek megadásával végeztél, kattints a Mentés és ajánlás gombra. Ekkor a rendszer egy ellenőrzést futtat le, hogy minden megfelelő-e a kiküldetési rendelvény tervezet elkészítéséhez.

Ha az ellenőrzés során hibát találunk, jelezzük neked, hogy mi a gond és hol kell módosítást végezned. A hibaüzenet alatt található gombra kattintva arra a menüpontra navigálhatsz, ahol a hibát javítani tudod.

Például: ha egyes napokon nem egyezik a nap végi és a rákövetkező nap eleji út (mert nem az eredeti indulási, érkezési hely van beállítva), akkor a hibaüzenet alatt található Utak módosítása gombra kattintva a Fix utak / Mobil app menüpontra juthatsz. 

Hibák / figyelmeztetések megnyitása felugró ablakban gombra kattintva a hibaüzenetet megnyitjuk külön ablakban, így a javítás közben is láthatod a hibák listáját.

A felugró ablak méretét az oldalainál “megfogva” tudod módosítani, a  gomb segítségével össze tudod csukni, majd később ki tudod nyitni.

Vannak olyan hibák, amiknek a javítása nélkül az ajánlás nem végezhető el. A figyelmeztetések esetében a hiba javítása nélkül is tovább tudsz haladni az Ajánlás folytatása gombra kattintva.

Végezd el a kért változtatásokat! Ezután kattints a felugró ablak Ajánlás gombjára, vagy az Útajánlás beállítása menüpontra, vagy az Utak véglegesítésénél a jobb felső Ajánlás gombra.

RoadRecord útajánlás beállítása 2

Az alábbi figyelmeztető üzenetről a képre kattintva olvashatsz bővebben.

Ha az ellenőrzés mindent rendben talált, az útajánlás elindul.

Ha az ajánlás sikeresen befejeződik, a távolság korrekciókat a rendszer elvégzi és az alábbi üzenetet látod a képernyődön.

RoadRecord útajánlás beállítása 3

Az útajánlás végeztével a program a felvitt és megajánlott adatok alapján a gépjárműnél beállított alapértelmezett kiküldetési időt bizonyos esetekben módosítja, hogy a bizonylat tervezet még pontosabb legyen. A megajánlott kiküldetési időt később szükség esetén módosítani lehet.

Az Utak véglegesítése menüpontban tekintheted meg a kiküldetési rendelvény tervezetedet, ahol lehetőséged van módosítani az útjaidon, ha szükséges.

Az Utak véglegesítése menüpontban lehetőséged van törölni az összes eseti utat, illetve az útajánlás által létrehozott összes ajánlott utat. Az Utak véglegesítése menüpontban a felső sarokban lévő lenyíló menüben válaszd a Csak a fix utak maradjanak lehetőséget.

RoadRecord csak a fix utak maradjanak

Ha a korábbi ajánlott utakat kitörlöd, akkor az ajánlás során módosított kiküldetési idők is visszaállnak az alapértelmezett kiküldetési időre.

Útajánlás beállítása egyéni vállalkozó saját autója esetén

Egyéni vállalkozó saját autója esetén az útajánlás beállítása a fentiekkel megegyezik, azonban fontos, hogy minden esetben legyen beállítva az előző hónapban hóvégi km óra állás vagy a hónap elejére kezdő km óra állás.

RoadRecord útajánlás beállítása 5

Az útajánlás paraméterezése nem tér el a kiküldetési rendelvény esetében leírtaktól.

utajanlas_magan_parameterezes

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések