Az útajánlás beállítása kiküldetési rendelvényhez

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

Az útajánlás paraméterezése

Az Útajánlás funkció segítségével elérheted a kívánt km és céges-magánút arányt, melyet kiküldetési rendelvényedben látni szeretnél, mindössze néhány paramétert kell beállítanod. A megadott paraméterek alapján az Útajánlás létrehoz egy kiküldetési rendelvény tervezetet, amelyet átnézhetsz, kijavíthatsz vagy azonnal elfogadhatsz, ha a kész tervezet teljes mértékben megfelel a elvárásaidnak.

Az utak felvitele után az Útajánlás beállítása menüpontra kattintva beállíthatod az ajánlás paramétereit.

utajanlas_magan_parameterezes

A paraméterezés első lépéseként választhatsz, hogy a kiküldetési rendelvény tervezet a megadott km távolság vagy a megadott elszámolható költség alapján készüljön.

Ha a Futott km-t választod, jobb oldalon állítsd be, hogy az adott hónapban hány km üzleti utat tettél meg és mennyit szeretnél elszámolni kiküldetési rendelvényeden. Ha az elszámolható költség alapján szeretnél bizonylatot készíteni, akkor válaszd a Költség opciót! Írd be, hogy az adott hónapban hány forintot szeretnél elszámolni. Ebben az esetben a program több bonyolult számítás mellett elsősorban az üzemanyagár alapján kiszámolja a felhasznált üzemanyagot és az alapján a megtett távolságot.

Következő lépésként állítsd be, hogy egy nap minimum és maximum hány helyre szeretnél ellátogatni az autóddal!

Érdemes ezt akkor magasabb számra állítanod, ha több közeli partnered van, és alacsonyabbra, ha messzebbi partnerek vannak az partner adatbázisodban, hiszen a messzebbi partnerekhez tett látogatások több száz kilométeres utakat is jelenthetnek, ilyen hosszú utakból előfordul, hogy napi 2-3 is elég, hogy elérd a napi futott km számot. És viszont, ha több utat teszel meg naponta, mert főleg közeli partnereid vannak, tanácsos magasabbra állítani a napi utak számát, hiszen több megtett útra lesz szükséged, hogy a kívánt napi futott km számot elérhesd.

A következőkben add meg, hogy egy nap maximálisan hány km-t szeretnél megtenni az autóddal!

Ha nem szeretnél napi limitet felállítani, csak szedd ki a pipát a piros jelölőnégyetből.

Beállíthatod azt is, hogy a program inkább a közelebbi vagy a távolabbi partnereidet ajánlja a kiküldetési rendelvény tervezetedbe. Érdemes úgy kiválasztanod ezt a beállítást, hogy igazodjon már meglévő partnerlistádhoz. Ha több autód telephelyétől távoli partnert látogatsz, válaszd a Távoli partnerek előnyben részesítése opciót, ha pedig fordítva, több autód telephelyéhez közelebbi partnered van, válaszd a Közelebbi partnerek előnyben részesítését. Választhatsz Általános partnerkezelés stratégiát is, mely esetben közelebbi és távolabbi partnereid egyenlő arányban fognak szerepelni kiküldetési rendelvény tervezetedben. A Partnerkezelési stratégia lehetőségnél a lenyíló lehetőségek közül válaszd, amelyikre szükséged van!

Utolsó beállításként megadhatod a partnerek használatának havi gyakoriságát. Ez a beállítás akkor lehet hasznos, ha nem akarod, hogy az Útajánlás egy vagy több partneredet túl sokszor illessze be havi kiküldetési rendelvény tervezetedbe. Válaszd ki a listából, hogy egy partnert havonta maximum 1-szer, 2-szer, vagy 3-szor szerepeltessen az útajánlás.

Ha munkád szempontjából nincs jelentőssége partnerlátogatásaid gyakoriságának, ki is kapcsolhatod ezt a lehetőséget. Ebben az esetben az Útajánlás random gyakorisággal fog dolgozni.

RoadRecord útajánlás beállítása 1

A megadott paramétereket a program elmenti. Ha nem változtatsz rajtuk, akkor a következő hónapban is ez alapján készíti a kiküldetési rendelvény tervezetet.

Ha a paraméterek megadásával végeztél, kattints a Mentés és ajánlás gombra. Ekkor a rendszer egy ellenőrzést futtat le, hogy minden megfelelő-e a kiküldetési rendelvény tervezet elkészítéséhez.

Ha az ellenőrzés során hibát találunk, jelezzük neked, hogy mi a gond és hol kell módosítást végezned. A hibaüzenet alatt található gombra kattintva arra a menüpontra navigálhatsz, ahol a hibát javítani tudod.

Például: ha egyes napokon nem egyezik a nap végi és a rákövetkező nap eleji út (mert nem az eredeti indulási, érkezési hely van beállítva), akkor a hibaüzenet alatt található Utak módosítása gombra kattintva az Utak véglegesítése menüpontra juthatsz. 

Hibák / figyelmeztetések megnyitása felugró ablakban gombra kattintva a hibaüzenetet megnyitjuk külön ablakban, így a javítás közben is láthatod a hibák listáját.

A felugró ablak méretét az oldalainál “megfogva” tudod módosítani, a  gomb segítségével össze tudod csukni, majd később ki tudod nyitni.

Vannak olyan hibák, amiknek a javítása nélkül az ajánlás nem végezhető el. A figyelmeztetések esetében a hiba javítása nélkül is tovább tudsz haladni az Ajánlás folytatása gombra kattintva.

Végezd el a kért változtatásokat! Ezután kattints a felugró ablak Ajánlás gombjára, vagy az Útajánlás beállítása menüpontra, vagy az Utak véglegesítésénél a jobb felső Ajánlás gombra.

RoadRecord útajánlás beállítása 2

Ha az ellenőrzés mindent rendben talált, az útajánlás elindul.

Ha az ajánlás sikeresen befejeződik, a távolság korrekciókat a rendszer elvégzi és az alábbi üzenetet látod a képernyődön.

RoadRecord útajánlás beállítása 3

Az útajánlás végeztével a program a felvitt és megajánlott adatok alapján a gépjárműnél beállított alapértelmezett kiküldetési időt bizonyos esetekben módosítja, hogy a bizonylat tervezet még pontosabb legyen. A megajánlott kiküldetési időt később szükség esetén módosítani lehet.

Az Utak véglegesítése menüpontban tekintheted meg a kiküldetési rendelvény tervezetedet, ahol lehetőséged van módosítani az útjaidon, ha szükséges.

Az Utak véglegesítése menüpontban lehetőséged van törölni az összes, útajánlás által létrehozott ajánlott utat. Az Utak véglegesítése menüpontban a felső sarokban lévő lenyíló menüben válaszd a Csak a fix utak maradjanak lehetőséget.

RoadRecord csak a fix utak maradjanak

Ha a korábbi ajánlott utakat kitörlöd, akkor az ajánlás során módosított kiküldetési idők is visszaállnak az alapértelmezett kiküldetési időre.

Útajánlás beállítása egyéni vállalkozó saját autója esetén

Egyéni vállalkozó saját autója esetén az útajánlás beállítása a fentiekkel megegyezik, azonban fontos, hogy minden esetben legyen beállítva az előző hónapban hóvégi km óra állás vagy a hónap elejére kezdő km óra állás.

RoadRecord útajánlás beállítása 5

Az útajánlás paraméterezése nem tér el a kiküldetési rendelvény esetében leírtaktól.

utajanlas_magan_parameterezes

Videó: Útajánlás beállítása kiküldetési rendelvény készítéséhez

Következő Hogyan tudom törölni az ajánlott utakat?

Hasonló bejegyzések