Az útajánlás beállítása

Mire vagy kíváncsi?

Kategória:

Az útajánlás paraméterezése

A Tankolások és a Fix utak felvitele után az Útajánlás beállítása menüpontra kattintva beállíthatod az ajánlás paramétereit. A pontosabb útnyilvántartás tervezet létrehozásához ajánlott, hogy a tankolások napján legalább egy Fix út (Napi állandó utak, mobil app-pal rögzített utak és a Fix utak / Mobil app menüpontban felvett utak) legyen rögzítve.

 A paraméterezés első lépéseként a számokra kattintva vagy a csúszka segítségével állítsd be a céges- és magánutak arányát.

Következő lépésként állítsd be, hogy egy nap minimum és maximum hány helyre látogattál el az autóddal.

Az utolsó adatként pedig add meg, hogy egy nap maximálisan hány km-t tett meg az autó.

Beállíthatod azt is, hogy a program inkább a közelebbi vagy a távolabbi partnereidet ajánlja az útnyilvántartás tervezetedbe. A Partnerkezelési stratégia lehetőségnél a lenyíló lehetőségek közül válaszd, amelyikre szükséged van!

Utolsó beállításként megadhatod a partnerek használatának havi gyakoriságát. Válaszd ki a listából, hogy egy partnert havonta maximum 1-szer, 2-szer, vagy 3-szor szerepeltessen az útajánlás.

A megadott paramétereket a program elmenti és ha nem változtatsz rajtuk, akkor a következő hónapban is ez alapján készíti az útnyilvántartás tervezetet.

Ha a paraméterek megadásával végeztél, kattints a Mentés és ajánlás gombra. Ekkor a rendszer egy ellenőrzést futtat le, hogy minden megfelelő-e az útnyilvántartás tervezet elkészítéséhez.

Ha az ellenőrzés során hibát találunk, jelezzük neked, hogy mi a gond és hol kell módosítást végezned. A hibaüzenet alján található gombra kattintva arra a menüpontra navigálhatsz, ahol a hibát javítani tudod.

Például: ha nincs egyetlen magánpartnered sem, akkor a hibaüzenetben lévő Partnerek felvitele gombra kattintva a Partnerek menüpontra juthatsz, ahol rögzítsz legalább egy magánpartnert.

Hibák / figyelmeztetések megnyitása felugró ablakban gombra kattintva a hibaüzenetet megnyitjuk külön ablakban, így a javítás közben is láthatod a hibák listáját.

A felugró ablak méretét az oldalainál “megfogva” tudod módosítani, a  gomb segítségével össze tudod csukni, majd később ki tudod nyitni.

Vannak olyan hibák, amiknek a javítása nélkül az ajánlás nem végezhető el. A figyelmeztetések esetén a hiba javítása nélkül is tovább tudsz haladni az Ajánlás folytatása gombra kattintva.

Végezd el a kért változtatásokat! Ezután kattints a felugró ablak Ajánlás gombjára, vagy az Útajánlás beállítása menüpontra, vagy az Utak véglegesítésénél a jobb felső Ajánlás gombra.

Az alábbi figyelmeztető üzenetről a képre kattintva olvashatsz bővebben.

Ha az ellenőrzés mindent rendben talált, az útajánlás elindul.

útajánlás beállítása céges autónál

Ha az ajánlás sikeresen befejeződik, a távolság korrekciókat a rendszer elvégzi és az alábbi üzenetet látod a képernyődön.

útajánlás beállítása 1

Az Utak véglegesítése menüpontban tekintheted meg az útnyilvántartás tervezetedet, ahol lehetőséged van módosítani az útjaidon, ha szükséges.

Az útajánlás során csak a 20 km-nél nagyobb távolságú általunk ajánlott utak kilométer mennyiségét korrigáljuk a pontos eredmény érdekében. Abban az esetben, ha ez nem megoldható, az ajánlás befejezése után az alábbi üzenetet kapod.

NAV-álló útajánlás beállítása

Rögzíts utakat, végezd el a korrekciót az Utak véglegesítése menüpontban manuálisan vagy indíts egy új Ajánlást.

Ha a tankolás reggel 8:00 vagy az előtt van, akkor az ajánlás arra napra nem szúr be utat a tankolás elé. Ha pedig a tankolás 19:00 vagy az után van, akkor az ajánlás azon a napon nem szúr be utat a tankolás utánra.

Az Utak véglegesítése menüpontban lehetőséged van törölni az összes eseti utat, illetve az útajánlás által létrehozott ajánlott utakat. Az Utak véglegesítése menüpontban a felső sarokban lévő lenyíló menüben válaszd a Csak a fix utak maradjanak lehetőséget.

útajánlás beállítása 2

Előző Eseti utak törlése az Útajánlás során
Következő Hogyan tudom alkalmazni az útajánlás funkciót szabadság idejére?

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések