Veszélyben a kiküldetési rendelvényt Excelben írók!

“Majd én megoldom okosba a kiküldetési rendelvényt excelben!”

“A főnök nem ad pénz a kiküldetési rendelvény programra, így továbbra is nekem kell vezetnem excelben!”

“Nem járok sokat az autómmal, azt a kis utat excelben is tudom vezetni!”

danger

Remek ötlet!

Csak van egy kis bökkenő: sokba fog kerülni a spórolás, ugyanis a kiküldetési rendelvény szigorú számadású bizonylat, tehát az excel tábla, a kockás papír – vagy egy nem megfelelő útnyilvántartó program használata komoly büntetést vonhat maga után – mivel így érvénytelen lesz a kiküldetési rendelvény!

Frissítés: Egyes vélemények szerint ha külön pénztárbizonylat alapján kerül kifizetésre az összeg, akkor a kiküldetési rendelvénynek nem kell feltétlenül szigorú számadásúnak lenni. A bizonyosság kedvéért javasoljuk az illetékes NAV igazgatóság állásfoglalását kikérni, de abból biztos nem lehet baj, ha a kiküldetési rendelvény is szigorú számadású!

 

Itt lehet olvasgatni ezzel kapcsolatban:

http://www.framekonyveles.hu/adoaknak/tanulsagos-esetek/vegye-komolyan-a-szigoru-szamadasu-nyomtatvanyok-nyilvantartasat

http://www.annocredit.eu/szigoru_szamadasu_nyilvantartas.html

http://cooperg.hu/uploads/shop/cooperg.hu/fajltar/19035.pdf

 

 

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 038
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog