Verejtékszagú útnyilvántartás

Mindig érnek meglepetések, az egyik fórumon ezt olvastam:

"A multinál ahol dolgozom az az irányelv, hogy a 3 legértékesebb autóra fizetjük a cégautó adót, a többi kb. 15-re nem. Ezekre a kocsikra EXCEL (!) táblával készülnek a nyilvántartások, mert egy ellenőrzést követően egy – általam nem ismert – szakértő arról győzte meg a vállalat vezetését, hogy minden útnyilvántartó szoftvernek van valamilyen hibája (?) amit az APEH jól ismer () – így az EXCEL elég verejtékszagú lesz ahhoz, hogy igazi legyen (??).

Egy hónap útnyilvántartása – futáskilométertől és rutintól függően 4-8 óra, mert. Hétvégén no tankolás, a jelenléti ívvel – és a blokkolóórával (!!!!) stimmelni kell, nem is beszélve a hol tankoltál kérdésre."

Szívesen elbeszélgetnék az ilyen "szakértővel", arról még nem hallott, hogy az útnyilvántartást exportálni lehet excel táblába?

Tapasztalatom szerint az ilyen verejtékszagú útnyilvántartások mindenhez hasonlítanak, csak az életszerűnek elfogadható dolgokra nem… nem beszélek itt a partnerek távolságainak számításáról, az ismétlődésekről, a logikai ütközésekről, egyszóval mindenről, amit olvasni lehet a "10 végzetes hiba az útnyilvántartással kapcsolatban" című tanulmányunkban.

Ajánlom figyelmébe mindenkinek.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 817
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog