Véletlen egybeesés az útnyilvántartások APEH ellenőrzése?

Hétfőn a hozzánk beérkező telefonokból valami különleges tűnt fel: az ország 3 különböző részéből is azért kaptunk megkeresést, mert az APEH hasonló módon tevékenykedett…

Eddig is rendszeresen kaptuk az infókat, hogyha az APEH ellenőriz egy cégnél és nem talál hibát, akkor elkezdi az útnyilvántartásokat vizsgálni, ahol elég Nekik vélelmezni a magáncélú használatot (2009 előtti állapotra), és máris megvan a büntetés lehetősége!

Ez történt meg az augusztus 20.-a előtti egy hétben három céggel: mindegyik esetben több évet vizsgáltak, de csak kisebb hiányosságokat fedeztek fel.

Ezután kérték még el – mintegy záróakkordként – az útnyilvántartásokat. Mindhárom esetben hibákat találtak, és elvitték az anyagot, mondván, hogy még jobban átvizsgálják, és kilátásba helyezték a büntetést.

Lehet, hogy ez véletlen egybeesés, de az is lehet, hogy egy "kell a pénz a kasszába, találjatok valamit fiúk" kiadott központi utasítás.

Érdemes odafigyelni.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 029
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog