Vége a Szlovák rendszámos bulinak?

Rászáll a VPOP a szlovák rendszámokra

A pénzügyőrök szerint adócsalás szlovák rendszámmal közlekedni a magyar utakon, ha a tulajdonos nem él az északi országban, ezért augusztusban megkezdődik annak az 5600 magánszemélynek és cégnek az ellenőrzése, akik szlovák telephellyel, illetve lakcímmel is rendelkeznek. A vámosok kérésére mind az 5600 személy adatait vizsgálja a szlovák társhatóság.

A vám és pénzügyőrség helyzetét nem könnyíti meg a jogi szabályozás, ennek ellenére megtaláltuk a megoldást arra, hogy magyarországi magánszemélyek és cégek szlovákiai autóvásárlásainak jogszerűségét ellenőrizzük – mondta a Napinak Nagy János országos vámparancsnok. Amennyiben a szlovákiai autóvásárlásnak kizárólag az adóelkerülés volt a célja, akkor ez joggal való visszaélés, adócsalás – mondta a tábornok.

Nagy szerint a szlovák vámigazgatás a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) kérésére 1902 magánszemély és további 3700 jogi személy adatait vizsgálja, akik szlovákiai tartózkodási címmel, illetve telephellyel rendelkeznek. Ezzel a vámhatóság megtalálta annak a módját, miként ellenőrizhető könnyen, hogy a magánszemélyek életvitelszerűen Szlovákiában élnek-e, ami alapján joguk lenne arra, hogy tartósan használhassák idehaza is szlovák rendszámú autójukat.

A szlovák vámhatóságok azt is vizsgálják, hogy ezen cégek és magánszemélyek vásároltak-e gépkocsit. Eddig 700 vizsgálat zárult le, a fennmaradókkal a szlovákok augusztusig végeznek, ezt követően pedig a nyár végén megkezdődik az érintett személyek hazai vizsgálata is – ígérte a vámparancsnok.

Forrás: index.hu

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 029
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog