Vége a 8 évnél idősebb autók behozatalának?

Szokás szerint hatalmas felháborodást keltett az internet népe körében a Lízingszövetség és a Márkakereskedők Szövetségének javaslata, miszerint ne lehessen 8 évnél idősebb használt autót behozni az országba.

Kész szociológiai tanulmány az ilyen cikkek alatt olvasni a kommenteket, természetesen a legfinomabban szólva is elküldik a javaslattevőket az anyjukba, hogy “persze, hogy a Ti zsebetekbe menjen a lóvé”, tarkítva a “kisember bérből és fizetésből hogy vegyen új autót köcsögök?” és a “ha mi is annyit keresnénk mit nyugaton, akkor…” mélységekben ütköztetik a véleményüket.

Alig vannak, akik mernek szimpatizálni a dologgal, csak halkan jegyzik meg, hogy “lehet venni kisebb autót is, olyat, ami a takaróig ér”.

dannyD Sales

Én is támogatom az ötletet, és tengernyi érvem van mellette, de csak hármat írok le, mert akinek már most vérben forog a szeme ettől, most úgysem tud többet feldolgozni… :)

  1. Ha itthon veszünk autót, akkor az a saját gazdaságunkba forgatjuk vissza a pénzt, ami nekünk lesz jó (nem egy akárhonnan jött nepper zsebébe tesszük)
  2. Őseink is tudták, hogy az “olcsó húsnak híg a leve”: megvenni olcsó a visszapörgetett autót, majd ráköltünk egy másik árát. Melyik a jobb?
  3. Amikor én csóró voltam és megvettem első szakadt autómat, akkor nem azon kezdtem el gondolkodni, hogyan osszam be azt a pénzt amit kerestem, hanem azon, hogyan tudnék többet keresni, hogy megvehessem az újat. És lám, bejött.

+1 gondolat Hosszú Katinkától a hogyanra, bár én is így csináltam(om):

“Küzdj, amíg ők alszanak.
Tanulj, amíg ők buliznak.
Élj úgy, ahogy ők álmodnak.”

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog