Vattacukros bácsi

A héten a Balatonon “pihenünk”, 3 gyerekkel… vacsorából hazafelé sétálva sikeresen átverekedtük magunkat a fagyizón – a felfújható csúszda szerencsére már le volt eresztve a nagy szél miatt -, de a trambulinnál már nem vették be, hogy “majd visszafelé”, így volt 10 perc ugrálás.

Érdekes volt a tulaj, mert amíg a gyerekekre vártunk, addig valamit benézhetett, mert nekünk kezdte el kacsingatva magyarázni, hogy milyen jó neki most a szeles idő, mert így nem a vízben fürdenek, hanem Nála, a trambulinnál állnak sorba… kicsit erőltetve vigyorogva bólogattunk. :)

Trambulin után a vattacukros állta el az utunkat: 30 féle(!) ízből lehet válogatni, csak a kiválasztás elvett vagy 5 percet, és miközben a gyerekek tátott szájjal figyelték, hogyan készül a vattacukor, elkezdte mesélni, hogy “nem hülyék a gyerekek, megfigyeltem, hogy azokat az ízeket választják, amiből már kevés van, mert biztos az a jobb”.

Tényleg nem hülyék. :)

Majd folytatta, hogy amúgy én programozó – webtervező vagyok, de nyáron a biznisz lapos, így nem vállalok munkát arra az időre, így nyáron a Balatonon árulok vattacukrot…

Ekkor az állam leesett, de elgondolkodtam: vajon milyen webtervező lehet az, akinek nincs nyáron munkája?

Egy jó webtervező belegebed a munkába, de semmiképp sincs ideje egy teljes nyarat kivenni, annak meg megrendelőként pláne nem örülnék, hogy a sürgős módosításaimra szeptemberig kell várni…

Mégsem tudtam haragudni a “vattacukros bácsira”, hiszen a piac olyan amilyen most, viszont a másik oldalról nézve az ilyen hobbivállalkozók teszik tönkre az adott iparág respektjét.

Ez pont olyan lenne, ha mi csak akkor fejlesztenénk az útnyilvántartó programunkat és üzemeltetnénk az ügyfélszolgálatot, amikor úgy gondoljuk, hogy “kapás van”.

Arra jutottam, hogy ez szánalmas vállalkozói hozzáállás. Vattacukor helyett céget fejlesztenék a helyében.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 831
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog