Útnyilvántartó program MAC-re

Ahogyan az Apple egyre több számítógépet ad el – főleg persze iPhone-t és iPad-et – úgy fokozatosan egyre több igény mutatkozik az útnyilvántartó program használói közt is Mac-es verzióra.

Van egy rossz és egy jó hírem!

A rossz hír az, hogy a növekvő tendencia azt jelenti, hogy évente már nem 5, hanem akár már 15-20 érdeklődő (még nem vevő!) is lenne a Mac-es útnyilvántartóra.

Hiába hangoztatják, hogy Ők prémium vevők és többet is kifizetnének érte, azt gondolom, hogy nem éri meg fejleszteni útnyilvántartó programot Mac-re se nekünk, se másik (nem fapados) gyártónak, mert egyszerűen még a fejlesztés költségei sem jönnének be egy olyan piacon, ahol ha eladok 100 Mac-es programot akkor már király vagyok, közben pedig nem fókuszálok a többtízezres PC-s piacra…

Jó példa erre, hogy még külföldön sem találkoztam – jóval nagyobb piacokon sem – ilyennel, mindenki PC-n nyomja a könyveléses dolgokat, és nálunk sem lesz tömeges szerintem, hogy a könyvelőknek, titkárnőknek Mac-et vegyenek amikor a töredékéért lehet PC-t kapni…

Mit lehet akkor tenni?

A jó hír, hogy van megoldás!

Az egyik megoldás, hogy web-es alapú (úgynevezett felhő-, avagy böngészőben futó) alkalmazást használsz útnyilvántartásra is.

Habár ilyen nekünk nincs – mert sokan félnek az ilyen típusú adataikat másnál tárolni – több kotvány megoldás mellett létezik egy egész értelmes is a piacon, mely ennél fogva bármilyen operációs rendszeren elfut.

Azt gondolom, hogy mint útnyilvántartó program a miénk jobb, de elfogadható kompromisszumos megoldás lehet bizonyos felhasználóknak.

A másik megoldás – amit 1,5 éve boldog MacBook Pro tulajdonosként én is használok – a virtuális számítógép.

Ennek lényege, hogy a Mac-emen a gyári operációs rendszer mellé fel lehet telepíteni egy virtualizáló programot, mely alá bármilyen más operációs rendszert is fel lehet installálni – így Windows-t is – és onnantól kezdve két- vagy több operációs rendszer is futhat párhuzamosan a gépemen!

“Nem azért vettem Mac-et, hogy a Windows-al szórakozzak!” – hallom a kifogást, és aki ezen nem tud túllépni, annak marad a fent vázolt megoldás.

Nekem ez semmilyen traumát nem jelent, így vígan használom ezt a megoldást nagy megelégedésemre, főleg, hogy több fontos programom is van, ami sosem fog Mac-en futni!

Ezért mondtam volna le a Mac-ről vagy éppen bármilyen más jó programról, mondjuk a RoadRecord útnyilvántartóról?

Egy fenét!

Aki szeretné a virtualizációs megoldást, annak leginkább egy rendszergazda segítségét javasolnám – mondjuk Őket – de egy kis motivációval könnyen megcsinálhatja bárki könnyedén, nem nagyon lehet elrontani.

Itt van a Top5 program ami ilyen virtualizációt futtat, én ezek közül a VMware megoldását vettem meg.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 527
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog