Útnyilvántartó program használata több számítógépen

Ügyfélszolgálatunk sokszor kapja azt a kérdést, hogyan lehet használni a RoadRecord útnyilvántartó programot több számítógépen úgy, hogy az adatok szinkronizálódjanak.

Páran CD-n, pendrive-on és egyéb “elavult” eszközökben látják a megvalósítás lehetőségét, de ennél sokkal jobb megoldás van, olyan, ami mindjárt az adatmentést is megoldja!

A Dropbox az egy olyan – 2 GB-ig ingyenes – szolgáltatás, ami igen stabil, megbízható és méltán népszerű – én is ezt használom! :)

A lényege, hogy egy számítógépre telepített kis program kijelöl egy könyvtárat – Dropbox -, és amit onnantól abba a könyvtárba pakolunk, azt automatikusan felmásolja a szolgáltató szerverére (biztonságos, nem kell aggódni!), így egyből egy valós idejű adatmentés is megvalósul.

Ugyanezt a kis programot felinstallálva egy másik számítógépre pedig szinkronizálni (visszatölteni) fogja a kijelölt könyvtárakban lévő tartalmat, így gyakorlatilag korlátlan számú számítógépen érhetjük el az adatainkat úgy, hogy azok bármikor egy webes felületen is elérhetőek – jelszó birtokában!

Nagyon egyszerű és nagyszerű megoldás, ez nem csak az útnyilvántartó program szinkronizálására, hanem bármilyen más program vagy adat szinkronizálására, adatmentésére is alkalmas, próbáld ki!

Az egyik gépen bemásolsz valamit a “Dropbox” könyvtárba és az mindjárt megjelenik a többi kijelölt gépen is! Ha törölsz belőle valamit, akkor a többi gépen is törlődik! Ha változtatsz mondjuk egy excel táblában valamit, akkor a többi gépen is az új fájl jelenik meg!

Ugye milyen egyszerű?

Na, ezt fogjuk felhasználni az útnyilvántartó program szinkronizálására is!

  1. Installáld fel a Dropbox-ot az összes olyan számítógépre, ahol szeretnéd az útnyilvántartó programodat használni!
  2. A felinstallált útnyilvántartó programod a C:\RoadRecord könyvtárban található, ezt kell kompletten áthelyezni a Dropbox könyvtárába
  3. A Dropbox rövid idő alatt mindegyik gépre átszinkronizálja a “RoadRecord” könyvtárat
  4. Az útnyilvántartó programot bármelyik gépről elindíthatod mostantól a \Dropbox\RoadRecord\RoadRecord.exe-vel (érdemes erről parancsikont csinálni az asztalra, és lehetőleg egy időben ne legyen elindítva több gépen az útnyilvántartó program!)
  5. A RoadRecord programot regisztrálni kell ingyenesen minden gépre, kulcsként az “RR.key” nevű fájlt mentsd az adott gépen mondjuk a C:\Dokumentumok közé. Így minden gépen lesz egy érvényes kulcsfájl.
  6. Az útnyilvántartó program beállításában az “Egyéb” fülön add meg az RR.key fájl elérési útvonalát, a C:\Dokumentumok\-at, így biztosítjuk, hogy bármelyik gépen indítod el az útnyilvántartót, akkor a legfrissebb adatokkal, és az adott gépre érvényes kulccsal fogsz dolgozni!
  7. Használd! Ezt az egészet sokkal könnyebb és gyorsabb megcsinálni mint ahogy első olvasatra tűnik, a pendrive-os megoldásnál biztos intelligensebb! :)
  8. Amennyiben elakadtál, ügyfélszolgálatunk készséggel segít!

Update: megjelent a RoadRecord felhős támogatása, így már akár Dropbox nélkül is tudsz bármilyen operációs rendszerről (Mac OsX, Linux, Android, táblagép, stb.) vagy több gépről is dolgozni!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 038
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog