“Úristen, ennyi ÁFA-t kell fizetnem!?”

Könyvelőnk szerint a legtöbb ügyfele egyenesen falnak esik, amikor 20.-a körül – Áfa fizetés időszaka – meghallja, hogy mennyit kell fizetnie.

Megerősítem, mi ugyanezt a kifogást hallgatjuk ebben az időszakban, amikor későn fizető ügyfeleknél érdeklődünk, “megcsúsztam az Áfa miatt, nem számítottam ennyire, hadd kérjek még egy kis időt!”.

Hogyan lehet az, hogy 14. éve vagyok vállalkozó, és az elmúlt 168 hónapban egyszer sem buktam ki ezen, és időben tudtam fizetni az Áfa-t és még a beszállítóim is időben kapták meg a pénzt?

Megvan!

Van pénzügyi fegyelmem!

Nem teszek semmi mást, minthogy a számlázó / könyvelő / excel tábla / stb. programban lehet vezetni forintra pontosan, hogy mennyi Áfa befizetés várható, és kalkulálok azzal az összeggel – még véletlenül sem költöm el -, különben is csak akkor rendelek meg valamit, ha már megvan rá a pénzem, nemcsak várható, hogy lesz…

Érzed a különbséget?

Így amikor a könyvelő 20.-a körül elküldi a befizetendő Áfa-t, akkor egyrészt nem kapok szívinfarktust, másrészt már be van készítve a pénz az azonnali utalásra, nem utolsó sorban pedig van kontrollom a könyvelő munkája felett (ennek Ő is örül), továbbá esetleges hibákra és tévedésekre is fény derülhet…

…ebben a hónapban kiderült, hogy egy bejövő vaskos számla nem jutott el hozzá, így azt pótolva máris nem buktam el a számla elszámolását.

Duplán nyertem!

Ugye milyen egyszerű és nagyszerű?

Alkalmazd!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 360
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog