Újfajta távolságszámítás a RoadRecordban

2018.04.20.

Gőzerővel zajlanak a fejlesztések, így el is felejtettük megemlíteni, hogy ügyfeleink kérésére új funkcióval bővítettük a RoadRecord programot. Alapvetően a legrövidebb út alapján számolja ki a távolságokat két pont között a szoftver, ezeket felül lehet írni esetileg, vagy akár alternatív távolságként el is lehet tárolni szükség esetén.

A legrövidebb út alapján történő távolságszámításra azért van szükség, mert a NAV könnyen beleköthet abba, ha két pont között az általuk megállapított, és az útnyilvántartásban szereplő távolságok között nagyságrendi eltérés van. Például ha két állomás között a legrövidebb útvonalbeli távolság 10 km, de az útnyilvántartásban 30 km szerepel, szinte kizárt, hogy elfogadják. Ezt megelőzendő a program automatikusan a legrövidebb útvonalbeli távolsággal számol, hiszen általában A pontból B pontba a legrövidebb úton jutunk el a gyakorlatban is. Ez a beállítás egy fontos alapvetése a program által készített útnyilvántartás NAV-állóságának.

Ugyanakkor ügyfeleink jelentős részénél az időfaktor fontosabb tényezővé vált, mint az útvonal rövidsége, ezért gyakran választják a hosszabbnak, ugyanakkor gyorsabbnak bizonyuló, autópályán megtehető utat a lassabb, de rövidebb autóúton vezető útvonal helyett.

Ez tette szükségessé az új funkció bevezetését, melynek aktiválása után a távolságszámításnál figyelembe veszi az autópályákat is. Az útnyilvántartás NAV-állósága így sem kerül veszélybe, hiszen jelentős eltérés nem mutatkozik a kétfajta számítás között – abban az esetben preferálja a program ezt az útvonalat, ha nem több, mint 30%-kal hosszabb az út így.

Az opciót a Beállítások menüpont Útvonalkészítés fülén lehet be- és kikapcsolni igény szerint.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog