Újdonságok a RoadRecord Online útnyilvántartó programban

2019.10.03.

A legfrissebb online verzió újdonságai között több olyan fejlesztés is van, ami segít, hogy az útnyilvántartásod véglegesítése előtti pontosításokat, javításokat még könnyebben el tudd végezni.

 • Az utak véglegesítése menüpontban, a napi nézetben kiegészítettük az alsó információs területet. A napra vonatkozó összes tankolási szakasz adatait megjelenítjük. Így tankolás napján a tankolással zárult szakaszt és a tankolás utáni szakaszt is. Ez az új megjelenítés segít, hogy könnyebben megtaláld a tankolási szakaszokban lévő esetleges eltéréseket.Tipp: ha a kurzort az egyes sorokra ráviszed, az adott tankolási szakaszokhoz tartozó utakat kiemeli a program, sőt felirattal jelezzük, hogy a tankolási szakasz a napra vonatkozóan melyik partnertől melyik partnerig tart.

tankolási szakaszok - útnyilvántartás

 • Módosítottuk a tankolások felvitelének felületét.
  Tankolások rögzítésénél a program már nem tölti ki automatikusan a számított kilométeróra állást. Az üzemanyag mennyiség alapján viszonyításként kiírjuk a megtehető utat és az ez alapján számított kilométeróra állást.
  Mivel az autó fogyasztása sok körülménytől függ, ezért a valóság eltérhet ettől a számított értéktől. Te döntöd el, milyen értéket írsz be a megtett út, illetve a kilométeróra állás mezőkbe. Ez a két mező hatással van egymásra, ha az egyiket kitöltöd, a rendszer kiszámolja a másik értéket.

útnyilvántartás - tankolás felvitele

 • Szintén a tankolásokhoz felviteléhez kapcsolódik a kilométer állások görgetésének lehetősége.
  Ha úgy rögzítesz tankolást, hogy időben már van utána felrögzítve legalább egy üzemanyagtöltés (visszamenőleg), akkor a tankolás felvitelénél választhatsz, hogy a későbbi hóvégi- és tankoláskori kilométeróra állásokat az újonnan rögzített tankolás adatai alapján újraszámolja a program vagy a korábban felvitt óraállásokat változatlanul hagyja.


Tipp: ezt a lehetőséget akkor kapcsold ki, ha már az aktuális nyilvántartásodat naprakészen készíted, de visszamenőleges is kell rögzítened. Így az aktuális útnyilvántartások változatlanok maradnak.

 • “Az alábbi napokon nem egyeznek a nap végi és a rákövetkező nap eleji utak.”
  Ha Te is kaptál már ilyen hibaüzenetet útajánlás vagy nyomtatás előtti ellenőrzéskor, akkor szeretni fogod új fejlesztésünket. A program figyelembe veszi a nap végi utolsó utat a következő napi indulásnál. Így, ha nem az alapértelmezett indulási és érkezési helyen végzel, akkor a következő napon a indulási pont is ez a hely lesz, akár mobilon, akár asztali gépen rögzíted az útjaid.

útnyilvántartás lista nézet

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog