Új magyar rendszámtáblákat vezetnek be 2022 nyarán

2021. 06. 03.

A jelenlegi formátum használatával már csak néhány évig biztosítható a rendszámok kiadása, ezért 2022. július elsejétől már új típusú rendszámtáblákat kapnak az új autók.

A 2021. június elsején megjelent Magyar Közlöny szerint a 3 betűből és 3 számból álló jelenlegi rendszámtáblák helyett 2022 második félévétől az új autók már más szerkezetű, hosszabb rendszámokat kapnak. Az új magyar rendszámtáblán 2-szer 2 betű és 3 szám jelenik majd meg, valamint új elemként az európai zászlót jelképező kék mező mellett a magyar címer is rajta lesz.

új magyar rendszámtábla

Az új formátumó rendszámokat az újonnan forgalomba helyezett járművek kapják majd meg. A forgalomban lévő hatósági jelzések a továbbiakban is használhatók, azokat nem kell új táblákra cserélni, így a változás nem jelent többletköltséget a tulajdonosok, üzemeltetők számára.

NAV-álló útnyilvántartónk felhasználóinak további jó hír, hogy programunk már most képes kezelni az új formátumú rendszámokat.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
22 926
Olvasók száma
2020első számúüzleti influenszere