Új funkciók az RoadRecord mobil alkalmazásaiban!

2018.03.27.

Új funkcióval bővítettük az iOS és Android RoadRecord alkalmazást, amely így még tovább könnyítheti felhasználóink számára az alkalmazásunk használatát!

Az egyik újdonság az, hogy a térképes nézetben ezentúl megjelennek az aktuális pozíció 100 méteres körzetében bizonyos fontosabb pontok, úgynevezett POI-k (cégek, benzinkutak éttermek, stb.), melyek bármelyikére kattintva új partner adható hozzá a partnerlistához. A partnerfelvételnél a POI alapján az app természetesen automatikusan kitölti a cégnév és a cím mezőket is. Ez nagyban megkönnyíti az adatbevitelt azokban az esetekben, amikor a látogatás helyszínén szeretnénk hozzáadni az új partnerünket.

További könnyebbséget jelent, hogy ezentúl a Rögzítés képernyőn is hozzáadható új partner a térképes nézetből. Képzeljük csak el, ahogy megérkezünk a partnerhez, és ezt szeretnénk rögzíteni a programban, de ez a partner a listánkban még nem szerepel. Régen ha eddig nem rögzített partnerhez érkeztünk, a partnerek fülre továbbnavigálva kellett manuálisan begépelni az adatokat, csak a címet lehetett a térképre szúrva megadni.

Ezt könnyíti meg az új funkció, melyben nemcsak a Partner felvitel fülön mutatja meg a térképen a legfontosabb pontokat, ezzel is leegyszerűsítve a partnerfelvételt, hanem immár a “kezdőlapon”, azaz a Rögzítés fülön is elérhető a funkció, így néhány kattintással egy lépésben hozzáadható új partner a partnerlistánkhoz, és rögzíthető a látogatás is.

Extra funkció még az is, hogy ha ez az új pont egy benzinkút, és térképes nézetből rögzítjük, az applikáció automatikusan töltőállomásként jelöli meg. Ez azért jó, mert ha a partnerlistánk viszonylag állandó is, a tankolást nem biztos, hogy egy helyen szoktuk megoldani, így a legtöbbször ezt a funkciót valószínűleg a benzinkutak rögzítésénél használjuk ki.

További érdekesség, hogy az új funkció akkor is működik, ha egy adott címre rákeresünk. Ez akkor jöhet nagyon jól, amikor mondjuk napközben elfelejtjük rögzíteni valamilyen okból kifolyólag az utakat, és erre később szeretnénk sort keríteni. A partnerlátogatásokat könnyű bepótolni, hiszen a partnereink címét tudhatjuk. Nem úgy a benzinkút címét, ahol megálltunk tankolni! Ilyenkor jól jön, hogy csak megkeressük a térképen nagyjából a tankolás helyét, odabökünk, és a POI-k közül ki tudjuk választani a benzinkutat, így a pontos cím átemelődik.

Valamint mostantól a hónap végi záróállás már a hónap utolsó napján akár délután is megadható, nem csak a másnap reggeli elindulásnál rögzíthető, mint eddig.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog