Trükkös telefonárusok a neten

Kinéztem a feleségemnek egy jó kis Samsung Androidos okostelefont – 3 óra volt mire kiválogattam a megfelelőt az elképesztő kínálatból – de a sztori csak itt kezdődik.

Az árukereső oldalát láttam a legértelmesebbnek az összehasonlításokat illetően, és mindjárt elég jó árakat is adott, de…

…nagyon oda kell figyelni az ajánlatokra!

  • a legjobb ár persze csak csali, ami azt jelenti, hogy a telefon csak német szoftverrel (nyelven), mindenféle tartozék nélkül értendő. Persze csak a normálisabb eladó hívja fel rá a figyelmet megrendelés előtt, a többi sunnyog, csak amikor rákérdeztem, akkor vallották be…
  • a csaliár így csak 1 év garanciát tartalmaz, nem a gyári 2 vagy 1 + 2 évet!
  • az “elvárt”, dobozos, magyar nyelvű, tartozékokkal árult verzió már mindjárt 10-20%-al drágább
  • és a legszebb, hogy ezek bruttó árak – igen ám, de sokan 0% Áfa-val adják a számlát – így nincs mit visszaigényelni, ergo 27%-al drágábban vásároltál!
  • and many more… ?

Ez a helyzet ma a mobilpiacon kérem szépen, “Vigyázat, csalok!”.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 817
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog