Top 10 idő- és idegkimélő technológiai tipp a mindennapokhoz

Minden, kicsit is kockázatos dologhoz kell ma már jogosítvány: autóvezetéshez, horgászáshoz-vadászáshoz, de még a házassághoz is! :)

Mindennapunkat átszövi a technológia, viszont ha nem elég hatékonyan kezeljük, akkor rengeteg időt szív el feleslegesen az életünkből, vagy idegeskedünk állandón olyan dolgokon amik már rég meg vannak oldva, csak nem tudunk róla!

index

10 ötlet amiről azt gondoljuk, hogy mindenki tudja, pedig nem:

  1. Ha bármilyen weblapot olvasol, nem kell az egérrel állandóan a jobb oldali görgetőt keresgélni és ott húzogatni, hiszen ha a space-t nyomkodod (leghosszabb billentyűzet alul középen) akkor mindig egy oldalt lapoz, shift + space pedig felfelé! Persze vannak olyan egerek amivel ez könnyebb, de én mondom sokszor sokkal jobb a billentyűzet! Mac-en különösen az FN + jobb-bal nyíl hasznos, ami az oldal elejére / végére dob!
  2. Ha egy űrlapot töltesz ki egy weboldalon, akkor nem kell a lenyíló ablakokat hosszan böngészni, kezdd el beírni a keresett szó kezdőbetűit és az oda visz! A mezők közt sem kell mindig egérrel kattintani, átlépéshez használd a Tab-ot (bal oldalt a 0 / 1 alatt a hosszabb nyilas gomb)!
  3. Az okostelefonodon ha szöveget írsz, akkor a mondat végén csak nyomj két space-t, és az pontot fog tenni a mondat végére, egy karakter kihagyás után pedig nagybetűvel kezdi a következő karaktert, csodálatos, nem? :)
  4. Ha újra akarsz hívni valakit, akkor nem kell a listába belemenni, hanem a zöld gomb megnyomására az utolsó hívott szám jön fel!
  5. Ha üzenetrögzítőre akarsz beszélni, akkor nem kell meghallgatni a süket dumát előtte, hanem a kettőskereszt gombbal már kezdhetsz is beszélni! Szolgáltatófüggő.
  6. Ha a Google-ben keresel, akkor már régóta nem kell Enter-t ütni a keresés végére, mert ahogy írod a keresendőt, alul már jelenik is meg az aktuális beírtnak megfelelően a találati lista!
  7. Ha bármilyen szöveget javítani akarsz, akkor ne a szöveg végéről törölj vissza karakterenként, hanem jelöld ki a szót / szövegrészt és ha elkezdesz írni utána (itt se törölj!), akkor megkezdődik a felülírás! Amúgy dupla kattintással egy szót, tripla kattintással egy sort / bekezdést lehet kijelölni.
  8. Ha egy gyors mozgást akarsz a fényképeződdel lekapni, ne abban a pillanatban kezd el nyomni a gombot amikor az történik, hanem előtte, mert a gépnek idő kell a fókuszáláshoz. Érdemes félig lenyomni a gombot a fókuszhoz (egyéb beállításhoz) és akkor elindítani az eseményt felvételre és akkor továbbnyomni a gombot!
  9. Ha prezentációt tartasz, és azt szeretnéd, hogy ne a prezit, hanem Téged nézzenek, akkor a “B” gombbal ideiglenesen le lehet sötétíteni a prezit.
  10. Használj könyvjelzőt a böngészőben! Amelyik oldalnak esélye van valaha, hogy megint kell, mentsd el egy gombnyomással a könyvjelzőbe, melybe ugyanúgy érdemes mappákba szervezni ezeket valami szerint, mint a sima fájljaidat!

Téged mi frusztrált leginkább, mi a megoldásod rá?

Amúgy itt lehet az eredetit megnézni angolul:

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 038
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog