Tippek és trükkök az autó-partner és a partner-autó összerendelés funkciók használatához

2019.08.12.

RoadRecord Online útnyilvántartó program egyik legújabb funkciója a partner-autó összerendelés, ami az autó-partner összerendelés párjaként lehetőséget ad a partnerek kategorizálására. 

Most összeszedtük a legfontosabb tippeket és trükköket, amikkel a legjobban kihasználhatod ezeket a funkciókat.

Mit jelentenek az egyes csoportok?

 • Aktív csoport: ide tartoznak a Székhely / Telephely, illetve Partner kategóriában lévő magyarországi pontok, alapértelmezésként minden újként rögzített ilyen pont Aktívként jelenik meg. Ezek az adott autónál az útvonalajánlás során akár automatikusan is bekerülhetnek a nyilvántartásba.
 • Passzív csoport: alapértelmezésként ide tartoznak a külföldi partnerek és a Töltőállomások. Ezek a pontok automatikusan nem kerülnek be az útajánlásba, de manuálisan kiválaszthatóak.
 • Inaktív csoport: ezeket a pontokat még manuálisan sem lehet kiválasztani. Főleg több autós felhasználásnál hasznos.

Tippek a funkció használatához

 • Az autók és a partnerek keresőmezőkben bármire kereshetsz: akár rendszámra, típusra, autóvezetőre vagy a cím egy részletére

 • A könnyebb keresés érdekében a kilistázott partnereket illetve autókat sorrendbe rakhatod az oszlopok megnevezése melletti kis nyíl segítségével.
 • Minden összerendelés másolható. Végezd el a kívánt csoportosítást, mentsd el az összerendelést majd válaszd az összerendelés másolása lehetőséget!

Autó-partnre összerendelés

Mire jó ez, ha egy autóval használod a RoadRecord Online-t?

 • Ha egy autóra készítesz útnyilvántartást vagy kiküldetési rendelvényt, akkor az útajánlás funkció beállításának kiegészítéseként tudod használni “súlyozásra”. Azokat a partnereket, akiket nem szeretnél az útnyilvántartás tervezetedben szerepeltetni állítsd Passzív státuszba!
  Az “Útajánlás beállítása” menüpontban beállíthatod az üzleti partnerek használatának havi gyakoriságát. Ha általában a partnereidhez többször jársz egy hónapban, ám van egy-két kivétel, akikhez biztosan csak egyszer mész, akkor a kivételeket állítsd Passzív státuszba és a “Fix utak” menüpontban vidd fel azokat az utakat, amikor meglátogattad őket.

Tippek, ha több autóra készítesz útnyilvántartást vagy kiküldetési rendelvényt

 • Partnerek importálásakor használd az autó-partner összerendelést! Ha többször importálsz, rendezd a “Létrehozva” oszlop alapján, így könnyedén inaktiválhatod az új partnereket a megfelelő autóknál. Az összerendelés másolását használva pedig nem kell az összes autónál egyesével elvégeznek a csoportosítást!
 • Új partner felvitelekor használd a partner-autó összerendelést! Válaszd ki az új partnert és végezd el egyszerűen a csoportosítást!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2020első számúüzleti influenszere