Tipp: mindig legyen poroltó az autódban elérhető helyen!

Épp az egyik paintball játékhoz gyülekeztünk és készülődtünk, amikor az egyik zöldfülű srác az autójával megérkezett.

Lazán kiszállt a haverjaival az autóból amikor arra lettünk figyelmesek, hogy egyre nagyobb füst száll fel a motortérből!

Ők mindjárt a motorháztetőt nyitották, és lefagyva nézték 4-en, ahogyan egyre nagyobb lángcsóva csapott fel.

“Ég az autó! Ég az autó!” – kiabálták a gyülekezők is, de ennél több nem történt.

Na de én! Tripla leszúrt rittberger-rel teremtem az autómnál, előkaptam a poroltómat és egy pillanat múlva már az autóját oltottam – sikerrel!

Mondjuk a gyerek annyit nem mondott a végén, hogy “Kösz”, – de nem is ezért csináltam, viszont döbbenet volt, hogy a 10+ autó közül csak az enyémben volt poroltó (vagy csak én vallottam be) :(

2962_k

Tehát a tanulság, hogy legyen az autódban mindig poroltó, soha nem tudhatod, hogy mikor kell a saját- vagy más autóját eloltanod, vagy éppen mikor tudja más eloltani a Te autódat…

Az is fontos, hogy elérhető helyen legyen: a legjobb, ha a vezetőülés elejéhez van rögzítve, mondjuk sajnos én még nem találtam meg azt a rögzítőt amivel oda tudnám rakni értelmesen, ezért a csomagtartóban van – ami tudom – adott esetben nem szerencsés annyira.

Ha már újat kellett vennem, akkor mindjárt lerendeztem a házunkban található poroltókat is – mivel már 7 évesek – ideje cserélni.

Az autóinkba 1-1 kg-osokat, a padlásra és a konyhába 2-2 kg, a garázsba (ház középvonala kb.) egy 6 kg-os ABC porral oltót vettem (+ utánvilágítós táblák falra), így kiszállítással együtt megúsztam mindezt 45e Ft-ból!

Szerintem bármilyen, legkisebb tűzkár is nagyobb ennél, számomra nem kérdés a befektetés megtérülése – bár inkább sose kelljen használni!

"Ákos ma vért reggelizett" - ez pedig már én vagyok paintball közben
“Ákos ma vért reggelizett” – ez pedig már én vagyok paintball közben

 

Tetszett a cikk?



Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 831
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog