Tilosban parkolók figyelmébe: legálisan megúszható a kerékbilincs!

Még mindig kevesen tudják – még kevesebben alkalmazzák: 2010, január 1.-től megúszható a közterületes intézkedése (kerékbilincs), amennyiben az autó adataihoz az okmányirodában hozzáadod – 2300 Ft-ért – az elérhetőségi mobilszámodat!

A törvény szerint a közterületesnek meg kell próbálni elérni Téged intézkedés előtt, és ha 15 percen belül megszünteted a szabálysértést, akkor megúsztad a büntetést!

Ezt mondja a jogszabály

55/2009. (X. 16.) IRM rendelet a kerékbilincs közterület-felügyelet általi alkalmazására, a járművek elszállítására, valamint a felmerült költségekre vonatkozó szabályokról
(2) Az intézkedés megkezdésekor az üzemben tartó személyének megállapítása céljából a járművet ellenőrizni kell a közúti közlekedési nyilvántartásról szóló törvény alapján vezetett nyilvántartásban.
(3) Ha a nyilvántartás tartalmazza az üzemben tartó rövid szöveges üzenet fogadására szolgáló elérhetőségét vagy telefonszámát, akkor egy alkalommal meg kell kísérelni az üzemben tartó értesítését az intézkedés megkezdéséről.
(4) Ha az üzemben tartó a (3) bekezdés szerinti értesítésre adott válaszában jelzi, hogy 15 percen belül a helyszínre érkezik, és a járművet eltávolítja, akkor az intézkedést fel kell függeszteni. Ha ez az időtartam eredménytelenül eltelt, az intézkedést folytatni kell.

Ja, és még valami: ugye nem marad ki az útnyilvántartásodból vagy kiküldetési rendelvényedből az elszámolt parkolások, vagy éppen a büntetések?

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 527
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog