Szükséges papírok céges autóval külföldre utazáskor

Egyre többen váltanak magánautóról (kiküldetési rendelvény) céges autóra, mivel a nyílt végű lízing egyre vonzóbb finanszírozás.

Sokan elfelejtik ilyenkor, hogy addigi szokásaikat is meg kell változtatni azzal, hogy megváltozott az autó “jogállása”.

Céges autónál írni kell keményen az útnyilvántartást, cégautóadót kell fizetni, számlát kell kérni tankoláskor, stb. – viszont minden költségét a cégben elszámolhatjuk!

Egy dolog rendszeresen el szokott maradni – mivel magunknak természetes, de a rendőrnek nem -, hogy igazolni kell, hogy jogosan használhatjuk az autót!

Egyrészt kell egy papír arról, hogy kik a jogosult autóvezetők, másrészt pedig egy meghatalmazás, hogy az autó elhagyhatja az országot!

Még jó, hogy a Stallum könyvelőiroda le is gyártotta ezeket a formanyomtatványokat, neked csak itt le kell tölteni és ki kell tölteni! :)

 

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog