Szerverköltözés (és mi köze ennek az APEH-hoz?)

Világmegváltó fejlesztési terveink részeként (technológiai előnyök) összeköltöztettük az összes szerverünket egy helyre, méghozzá külföldre!

A 20.-ai hétvége előtt kezdtük a költözést, de annyira bonyolult és összetett rendszer ez, hogy bizony sok hiba merült fel a költözés során, melyet a mai napig javítgatunk… épp ezért megkérek mindenkit, ha valaki valami furcsa vagy működésképtelen dolgot vesz észre a rendszerünkben, akkor jelezze ezt nekünk, köszönettel.

Ilyen volt a ma reggeli kiküldés is: a havi magazin kiküldése közben vettem észre, hogy üres e-mailek mennek a címzetteknek, ezen olvasóim tömegesen küldtek vissza értetlenkedő maileket… ezúton elnézést. Viszont többen értetlenkedtek, mint amennyien kommentelni szoktak, úgyhogy lehet, hogy felfedeztem egy új marketingeszközt: üres mail >> értetlenkedő kérdés vissza >> várva-várt válaszként egy vígaszdíjas akció…!

És miért éri meg külföldre vinni a webszervereket (nekünk nem kell menni velük, csak itthonról másolgatni…)?

  • sokkal olcsóbb a fenntartása mint itthon, és a vasat is Ők adják, nekem nem kell, hogy benne álljon a pénz
  • annak a szerverparknak nagyobb a sávszélessége, mint egész Magyarországé (sebesség miatt fontos)
  • ha betörnek az irodába, nincs mit elvinni
  • és Ügyfeleim körében a legnépszerűbb érv: ha jönne az APEH és elvinne mindent, ezt nem tudja, nem is látja… de ha mégis, mire lepapírozzák a kiadatást, addigra már nincs ott semmi    Ne vonjon le ebből senki semmilyen következtetést, nekünk nincs félnivalónk, de hallottam már olyanról, hogy másnak sem volt, mégis majdnem lehúzhatta a rolót amíg vizsgálgatták a szervereit és nem tudott dolgozni, elég egy irigy konkurens / kirúgott alkalmazott, stb.

Manapság résen kell lenni.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 029
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog