Sok a duma, kevés a meló

Külföldi tárgyalópartnerem szerint az adott ország így látja a magyar vállalkozókat.

Sajnos egyet kell értenem.

Miért?

Ezt látom az útnyilvántartó programot keresők piacán, de biztosan le tudod fordítani a jelenséget a saját piacodra:

Miközben valakit már súlyos évek óta nyom az útnyilvántartás / kiküldetési rendelvény terhe, és hétvégéi mennek el mondjuk ezekkel, valamilyen úton megtalál mondjunk minket.

Örül, mert minőségi, használható és tényleg megoldást nyújtó útnyilvántartó programot talált.

Mi történik?

Nem lehetne ugyanezt megtalálni tizedáron?

Hogy a fenébe lehetne? Ha valami sokkal kevesebbe kerül, akkor abból valami tutira kimaradt, nem? Anyagmegmaradás törvénye. Logika. Marketing. Akármi.

Az érdeklődők 80%-a képes napokat, heteket, hónapokat tölteni konkurens termékek kutatásával (nem milliós beruházásokról beszélünk!), hogy elégedetten visszatérjen hozzánk

VAGY

meggyőzze saját magát, hogy “jó lesz az ócsó is!”.

Mi történik?

Az amúgy is keveset teremtő saját gazdasági teljesítményéből (teremtés =/= dolgozás!) veszi el a drága időt, képes a megspórolható pénz többszörösét ráfordítani a töredék spórolására, hogy nyugodtan dőljön hátra, “jól döntöttem”, melóztam, spóroltam.

Igen?

Szerintem ezt hívják külföldön dumának, a meló pedig elmaradt.

A meló termel és értéket teremt.

Ez pedig csak alibi.

Így nemcsak jó útnyilvántartó programra nem fogja futni, de ez az irány nemsokára az olcsó útnyilvántartóra sem lesz elég.

Lehet lázadni, de ez a véleményem.

Az “azért nem tudok drágább útnyilvántartót venni mert nincs pénzem” kifogások nem érdekelnek, ez ugyanannak a tünete, hogy korábban is így gondolkodott aki így tesz.

Ébresztő! Szemléletváltás.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 010
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog