ScienNet bukás: tanulság az útnyilvántartás szemszögéből

Napok óta hangos a sajtó, hogy adócsalás és egyéb gyanúk miatt letartóztatták a ScienNet vezérét, vége a nagy hírveréssel a piacra betörő, tömegeket – úgy látszik – átverő kánaánnak, senki sem fogja mostantól a TV-ben szajkózni, hogy "gazdagodj meg költekezéseidből!". A bulinak akkor is vége, ha a vádak nem állják meg a helyüket, az emberek bizalma ebbe már nem fog visszatérni.

Azon kívül, hogy nagyon sajnálom azokat akik ezen buktak (közeli ismerőseim is összesen kb. 3 millióról mondtak le lélekben), én egy kicsit más következtetést vonnék le ebből az egészből: csodák nincsenek.

Mint korábban írtam, a "lassan növő fa az igazán erős fa" alapon az ilyen "hirtelen a semmiből kinövő, majd ugyanúgy eltűnő" cégek tetemes károkat tudnak okozni egyéneknek, cégeknek.

Tudomásul kell venni, hogy gátat kell szabni az emberbe genetikailag kódolt kapzsiságnak, és észre kell venni, hogy ha valami gyanúsan olcsó, akkor abból valaminek hiányoznia kell!

Ilyen minden iparág, itt értsd mondjuk az útnyilvántartás, kiküldetési rendelvény kérdését: ha gyanúsan olcsó egy útnyilvántartó program, akkor itt is érvényesül az anyagmegmaradás törvénye, és a programból valami hiányozni fog, ami előbb-utóbb tetemes APEH büntetést, jobb esetben csak indokolatlanul aránytalanul sok munkaórát fog okozni – természetesen a bevételteremtő munkád terhére!

Csak ez a Te cégedre nézve kívülről nem lesz olyan látványos, Rajtad kívül senkit nem fog érdekelni, nem fognak írni róla az újságok, csak a Te zsebed lesz üresebb, mert spórolni akartál egy "olcsóbb" útnyilvántartó programmal…

Tisztelet a kivételnek.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 029
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog