Párhuzamos parkolás technikája

Amikor én vezetni tanultam 1994-ben, akkor egy alkalommal odafordult hozzám az oktató, és ezt mondta: “Öcsi, ezt az egészet még azért gyakorolni kell, de azt látom, hogy érted, hogy mit-miért csinálsz!”.

Igen, ez egy dicséret volt idős oktatómtól, akkor még a Lada Samara kormányát – servo nélkül – igen nehéz volt tekergetni jobbra-balra, hogy az ember helyesen beálljon, talán épp ezért tanultam meg igen gyorsan, hogyan kell beállni, mert a fenének sem volt kedve annyit kormányozgatni… :)

És ezt látom ma az utcán: sokan nem tudnak beparkolni se merőlegesen-, se párhuzamosan, talán pont az a baj, hogy nem értik, hogy mit miért csinálnak.

Ezért örültem meg ennek a videónak, hátha ez alapján ők is megértik a logikáját a párhuzamos parkolásnak és kevesebbszer kell a fejemet fogni, hogy miket lát az ember… ilyenkor értem meg az újabb autókba bekerült be- és kiparkolórendszerek létjogosultságát! :)

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog