Pánik

2003 május. Ügyfelünk megveszi a RoadRecord útnyilvántartó 4-es verzióját (akkor még külső térképpel) – mindenki boldog. Útnyilvántartását remélhetőleg most már rendszeresen vezeti.

2006 május. Ügyfelünknek lejár a 3 éves támogatási időszak, megújítást nem kér, mert "már nincs annyi autó, jó lesz ez a régiben is", nem rendeli meg az alapokban megváltozott, új, integrált térképpel szerelt 5-ös változatot. Útnyilvántartásának vezetését valószínűleg már linkre veszi.

2006- 2010 között marketingünk többször felhívja Ügyfelünk figyelmét, hogy a folyamatosan változó adójogszabályok miatt azért jó lenne megvennie valamikor az 5-ös verziót és folyamatosan kéne készíteni az útnyilvántartást is, mert mindenkinek eljön egyszer az idő – amikor bejelentkezik az APEH -, és akkor lesz nagy kapkodás. Arról nem is beszélek, hogy egy 2003-ban készült programmal készült útnyilvántartásban már nem minden fog az adójogszabályoknak megfelelni – ezen dolgozunk folyamatosan, ezért kérünk pénzt a programfrissítésért – de Ügyfelünk ezt nagyvonalúan leszarja.

2010. november 24. csütörtök, 19:57
. Ügyfél hív: "Jaj nagy a baj, bejelentkezett az APEH, hétfőre el kell készítenünk több évre visszamenőleg az összes autóra az útnyilvántartást, de régi a verziónk, nem is emlékszünk hogy kell ezt már használni, nem is felel majd meg a régi verzió miatt most a törvényeknek, kifizetném az új verziót, de akkor nem lesz időnk feltölteni az adatbázist is még a hétvégén, a régi verzióban fel volt töltve, de azt még elő kéne kaparnunk valahonnan – azonnali segítséget kérek!"

Értem.

Tehát kedves Ügyfél tesz az útnyilvántartásra 4 éven keresztül, és amikor itt a baj, akkor én csütörtök este kezdjem el Neki magyarázni, hogyan kell használni az útnyilvántartót vasárnap estig, hogy Ő hétfőn rendben tudja szervírozni az APEH-nak az útnyilvántartását… és mindezt persze ingyen, mert Ő "2003-ban egyszer vett tőlünk valamit".

Ez nem így működik.

Tessék idejében gondolni erre, tessék hallgatni rám. Ezt is ezért írtam most.

Okos ember más hibájából tanul, a buta a sajátjából. Te melyik csoportba akarsz tartozni?

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 527
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog