Nyílt végű autólízing: megéri?

2012 óta egyre népszerűbb céges autó beszerzési forma, hiszen egy kis útnyilvántartásért cserébe jelentős lízing Áfa-t lehet visszaigényelni!

Ráadásul a (a főleg kisebb) cégek tulajdonosai úgy tekintenek a lehetőségre – legálisan -, hogy tulajdonképpen saját használatú autót szereznek be, hiszen nemcsak az Áfa-t lehet visszaigényelni, de a céges pénzen lehet szert tenni egy új autóra, ráadásul céges költség lesz a sok éves fenntartás is!

11438161891210444779

Szembeállítva ezt a keményen leadózott magánforintokon vásárolt, Áfa-val növelt vételárú beszerzéssel szemben, bizony sok cégvezetőnek okkal mozgatja meg a fantáziáját a lehetőség!

Arról nem is beszélve, hogy a lízingcégek olyan konstrukciókat kínálnak már (ügyfeleink körében a Merkantil a legnépszerűbb), hogy gyakorlatilag forintra pontosan annyit kell fizetni a lízingre, mintha készpénzért vásárolnánk az autót, így gyakorlatilag kamatmentes hitelnek is tekinthetjük!

Erről a témáról a kiszámolóblog is ír – nagyon érthetően és körültekintően levezetve, ajánlom mindenkinek!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog