Nosztalgia… hátha valaki még nem ismeri…

Avagy hogyan született a RoadRecord.hu?

1999-ben, mint kezdő cégvezetőt (rendszergazda területen), engem is érintett a sokk, hogy hó végén útnyilvántartást kell gyártani a könyvelőnek. Aki látott már ilyet, az tudja, hogy a napi feladatok után külön egy szombat ment el arra havonta, hogy excel tábla előtt görnyedve elkészítsem azt a kimutatást, amit már nyugodt szívvel le lehetett adni.

A kezdeti próbálkozások…

Informatikusként letöltöttem és kipróbáltam az összes fellelhető útnyilvántartó programot, de azok ártól és ígérettől függetlenül (a mai napig) mind ugyanazt tudták: bonyolult és átláthatatlan kezelhetőség, a partnertávolságokat ugyanúgy nekem kellett megadni (némelyik tudta a helységek közti távolságot, de azzal nem megyek semmire), és senki sem mondta el nekem, hogy milyen jogszabályokat kell betartanom. (Ma is teljesen ugyanaz a helyzet, összehasonlítás itt)

Miután eltöltöttem további értékes órákat, napokat a letölthető demóprogramok tesztelésével, esetenként gépem helyrehozásával a sok törölhetetlen alkalmazás miatt, úgy döntöttem, hogy maradok az excel táblánál, mert az legalább ingyen van, az eredmény kb. ugyanaz.

Az ötlet…

Az egyik ilyen hóvégizárós szombaton bent volt egyik kollégám is, aki éppen egy térképpel bíbelődött, ekkor jött az ötlet: mi lenne, ha egy digitális térképen bejelölnénk a partnerek helyét, és kiszámoltatnánk a partnerek egymáshoz való távolságát? Gyakorlatilag így kapunk egy olyan távolságmátrixot ami a térképek elején olvasható, hogy melyik helység mennyire van a másiktól…a többi pedig gyerekjáték ehhez képest.

A megvalósítás…

Akkor még nem is sejtettük, hogy mekkora fába vágtuk a fejszénket… mára már elmondhatjuk (2008-07-20, vasárnap), hogy 1636 cégnél összesen 5648 autóra a mi útnyilvántartó programunkkal készítik el útnyilvántartásukat…  ha Te is szeretnéd kipróbálni egyedülálló megoldásunkat, akkor…

Felhasználóink visszajelzései rólunk és a megoldásunkról itt

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 010
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog