“Nincs rendben az útnyilvántartásom, minél gyorsabban meg kell oldani!”

Érdeklődőink közül sokan akadnak olyanok, akik már csak akkor keresnek fel minket, amikor az APEH bejelentette a vállalkozásnál, hogy ellenőrizni kíván. Nem kis stresszt okoz ez, még azoknak is kellemetlen, akiknél (úgy gondolják) minden rendben van. Mint tudjuk, a legapróbb banánhéjon is el lehet csúszni…

Az útnyilvántartás kérdése is egy ilyen banánhéj. Ne feledjük, 5 évre visszamenőleg ellenőrizhetik! Ha megvannak a szükséges dokumentumok, tankolási és egyéb autóhoz köthető számlák, egy arra alkalmas programmal akár pár nap alatt is megoldható a kérdés.

De egy nagyon fontos dolgot át kell gondolni: hajlandó vagyok-e áttúrni a könyvelést, előkaparni a régi partnereimet annak érdekében, hogy ne csak egy papírt gyártsak futószalagon, hanem tényleg előírásoknak megfelelő és tartalmilag is támadhatatlan útnyilvántartást?

Meghökkentő hozzáállása volt a napokban egy érdeklődőnknek. Kérdezte, megoldható-e a visszamenőleges elkészítés. Természetesen igen, tájékoztattuk a lehetőségekről, az ő teendőiről ezzel kapcsolatban. Erre közölte, hogy ő az 5 évre visszamenőleg nem hajlandó átnézni a – talán meg sem lévő – papírjait, hogy gondoljuk, hogy összeszdi a partnerlistáját, stb, erre neki nincs ideje (meg feltételezem kedve sem hozzá). Jött a kérdés, miért nem tud a programunk partnerlistát is generálni, három gombnyomásra összerakni teljes évek dokumentumait?

Komolyan? Ha belegondolunk, ennek a világon semmi értelme nem lenne! Tény, hogy nem kellene órákat vagy akár napokat rászánni a dologra (ha már 5 évig nem volt erre idő, most miért lenne….), de kérdem én, nyugodt szívvel tenném az ellenőr elé a teljesen fiktív partnerekből és utakból álló útnyilvántartást – azaz egy útnyilvántartásnak látszó tárgyat? Ugye nem.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 010
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog