Nekünk dolgozik az APEH?

Rendszeressé vált, hogy hetente egy-két cég úgy hív fel minket, hogy az APEH bejelentkezett Hozzájuk egy átfogó ellenőrzésre, kiemelten a cégautókra.

Ezeket a cégeket felkeressük, ingyen átnézzük az anyagaikat (általában persze nincs útnyilvántartás), megállapítjuk a hibákat és javaslatokat teszünk a bombabiztos útnyilvántartás, kiküldetési rendelvény elkészítéséhez – nyilvánvalóan a rövid időre való tekintettel (is) ajánljuk RoadRecord útnyilvántartó programunkat, mely ilyen esetekben is kitűnő segítség.

Egyik nap hív minket egy hölgy hasonló problémával, kb. 40 autójuk van – és mivel minket ajánlottak – a cégvezető megbízta, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Elmondása szerint hiányok vannak bőven – értsd: katasztrófális a helyzet – azoknál az autóknál is ahol van egyáltalán valami, de sok autóhoz nem is készült útnyilvántartás – és mivel sok az autó – SOS kellene a segítség. Megbeszéltük, hogy a cég vezetőjével beszél, és Vele folytatjuk tovább…

Eltelt 2 nap, nem jelentkeztek, érdeklődünk.

A válasz a következő: a cégvezető vett egy olcsó (párezer forintos) programot, és kiadta, hogy azzal oldják meg a problémát. Több óra kínlódás után – mivel nem lehetett értelmesen használni az "olcsó" programot – jelezték a főnöknek, hogy ez így nem lesz jó, de a főnök kijelentette, hogy oldják meg úgy, ahogy akarják, de Ő erre többet nem áldoz.

Ezután folytatódott az Excel táblázatos, számolásos-távolságkinézéses útnyilvántartásnak kinéző képződmény gyártása…

Ha egy cégvezető "költségérzékeny" – rendben van. Viszont itt a legoptimálisabb számításokkal is milliós büntetésre számíthat, akkor nem fog számítani a pénz?

Ha csak 20 db autót és 2 év időszakot számítok – az 480 hónap. Ennek korrekt – valójában az ellenőrzési metódusnak megfelelő – útnyilvántartás elkészítése minimum egy-másfél óra havonta!

Tehát ez a meló kb. 720 munkaóra, vagyis 90 munkanap folyamatos munka!

Szerinted jól döntött a cégvezető?

Ilyenkor egymás közt csak annyit mondunk: hagyjuk főni a levükbe, jönnek még a mi utcánkba!

És a tapasztalat szerint jönnek is. Egy alapos büntetés után, amikor a mi programunk ára már csak hab a tortán ezek után, ekkor már könnyebb is eladni Nekik az útnyilvántartó programot… :)

Így "dolgozik" nekünk az APEH.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 545
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog