Ne félj visszaigényelni a lízingautó ÁFA-ját!

Sok pénzt hagyhat az állam zsebében az, aki azt hiszi, hogy csak azért papoljuk, hogy igényelje vissza a bér- és a lízingautó ÁFA-ját, mert így több útnyilvántartó programot akarunk eladni!

Mondjuk ez részben igaz – mert tényleg több útnyilvántartót akarunk eladni – de közben pedig TÉNYLEG vissza lehet igényelni az ÁFA-t, de tapasztalatunk szerint még mindig kevesen mernek élni azzal a lehetőséggel, ami lassan egy éve nyitott mindenki számára, és sokan már hónapok óta gond nélkül igénylik vissza az ÁFA-t!

Mi van, ennyire jól megy a biznisz, ennyien megengedhetik maguknak, hogy ne igényeljenek vissza ennyi pénzt – ráadásul jogosan?!

“Nem elég az útnyilvántartás megléte, annak tartalma is fontos” címmel jelent meg egy írás a portfolio.hu-n – mélyen egyet tudok érteni a címmel, és a tartalommal.

Érdemes elolvasni a cikket, mert feketén-fehéren benne van az általunk tapasztaltak is, gyakorlatilag a következő kérdéskörök tisztázásra kerülnek:

  • Igen, tényleg vissza lehet igényelni az ÁFA-t a bér- és lízingelt autók után
  • Nem, nem okos dolog a 100%-át visszaigényelni, csak a céges használat arányában érdemes
  • Mi számít munkába járásnak (nem elszámolható) és mi nem számít annak – amit el lehet számolni!

Klikk ide a cikkhez!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 010
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog