Ne felejts el adatot menteni!

Látszik, hogy a rendszergazdákon is spórolnak a cégek – vagy a rendszergazdák nem végzik jól a dolgukat.

A RoadRecord Ügyfélszolgálatán megszaporodtak azok a segélykérések, melyek arról szólnak, hogy segítsünk visszahozni az adatokat, mert azok elvesztek, és nagyon kéne az útnyilvántartáshoz.

Nos, az ügyfélszolgálatunk ebben nem tud segíteni, rendszergazdai kérdésekben mindenki keresse fel a rendszergazdáját, vagy tudok ajánlani egyet.

Mi kizárólag a RoadRecord útnyilvántartó működésével, esetleg releváns adózási kérdésekben tudunk segítséget nyújtani, azonban kisebb odafigyeléssel megelőzhető az adatvesztés:

  • a C:\RoadRecord5\ könyvtárat javaslom legalább havonta elmenteni, így bármikor bármi visszaállítható egy sima visszamásolással
  • a C:\RoadRecord5\Tools\RRPdf mappába automatikusan menti a program az elkészült bizonylatokat, tehát ha valakinek ilyenre van szüksége, akkor nem kell az adott hónapot újragyártani
  • adatmentésed rendszeresen és – lehetőleg – automatikusan készítsd el, mert a "néha szoktam" az nem elég, a baj mindig adatmentés előtt következik be
  • adatmentésed ne tárold az adatmentő gépben, az mindig legyen fizikailag is máshol (otthon, más épület, stb.)
  • különösen a hordozható számítógépek vannak kitéve egyéb károkozásnak (lopás, törés, stb.) ezeken a legjobb, ha azonnali online adatmentés valósul meg, én a www.dropbox.com -ot használom, ráadásul itt 2 GB tárterület ingyen van!
  • a program telepítése után töröld le a telepítő fájlt a gépedről (vagy rakd el szem elől), mert működő könyvtárra való felesleges telepítés szintén károkat okozhat

Fogadd meg a tanácsomat, MOST készítsd el az adatmentésed, különben feledésbe merül, és úgy járhatsz mint azok, akik kétségbeesetten hívnak minket – ez ügyben hiába.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 029
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog