Ne edd meg a szemetet!

Még a 2000-es évek elején olvastam egy cikket, amiben összehasonlították a nyakkendős vállalkozó életkilátásait a kétkezű munkáséval.

A lényege az volt, hogy a vállalkozók legnagyobb ellensége a stressz és a mozgásszegény életmód ami együtt alattomos és csendben öl: rák, szív- vagy agyi infarktus – ami kell.

A “házépítő” egyszerű munkásembert a stressz elkerüli, azonban Őket az vezeti az ilyen betegségekhez, hogy olcsó, silány minőségű kaját esznek, ami rontja az immunrendszert, életminőséget, mindent.

Persze a végén mindenki elpatkol, csak nem mindegy, hogyan jut el odáig… összességében az lett a tanulmány vége, hogy jobban jár a nyakkendős vállalkozó, mert a jobb minőségű ételekkel, a rendszeres sporttal és a következetesebb orvosi felügyelettel hosszabb ideig lehet húzni és az élet minősége is jobb.

Aztán a napokban olyan cikket is olvastam, hogy bizonyos típus embereknek éltetője a stressz (bizonyos fokig), mert az okoz örömöt, az mozgatja, ha elmúlik a stressz – elhal a lélek, akkor támadnak a betegségek is. Amúgy szerintem én ilyen vagyok.

Kövezzetek meg, de én szeretem és hallgatom a Class FM Morning Show-ját Balázzsal, ahol mostanában csütörtökönként van egy blokk, ahol a tudatos táplálkozásra nevelő szándékkal van egy manus, aki mindent tud arról, milyen technológiával készítik az ételeket, mivel etetnek minket.

Ennek a lényege, hogy bármit veszel átvernek, de minél drágábbat veszel, annál kevésbé.

Aztán szintén a napokban olvastam, hogy a magyarok milyen ócskán étkeznek még az éttermekben is: lényeg, hogy olcsó legyen, gagyi és sok.

junk_food

Rövid ideig éltem én Ausztráliában is, ahol megtapasztaltam, hogy az ott olcsóbb kaja is mennyivel jobb mint az itteni bármelyik. Éreztem az ízében, a mindennapjaimban, kevesebb szemét rakódott le bennem, fogytam is úgy, hogy kajáltam rendesen – mert azt szeretek! :)

“Persze én is drágább kaját vennék ha lenne rá pénzem!” – hallom mindjárt a siránkozást.

Ez mindenkinek a maga döntése: ha bekövetkezik egy komoly betegség, annak is örülni fogsz, ha egyáltalán gyógyítható lesz, akkor ki lesz tekintettel a pénzügyi helyzetedre?

Kevesebb hülyeségre kell akkor költeni a pénzt. Ismerek nem egy ilyen embert: cigire, marhaságokra, mennyiségi kajára jut, minőségire nem. Ezen ne is vitatkozzunk.

Mindenesetre én, mi változtatunk.

Sportolásból már így is megvan a heti 3-5 alkalom, most a kaján a sor: kevesebbet fogunk enni és abból is jobbat.

Eddig sem az olcsót vettük, de most mondtam a Feleségemnek, hogy bevásárláskor ügyeljen arra, hogy ezentúl az eddigieknél is legalább 1 minőségi osztállyal jobbat vegyen, adok rá többletpénzt.

Inkább erre költöm, mint orvosra.

Eat less, exercise more.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 010
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog