Munkaerőhiány van, vagy túl sok a feleslegesen eltöltött munkaidő?

2017. március 30.

A munkaerőhiány jelenleg is nagy problémákat okoz Magyarországon: egyre kevesebb az értelmesen hadba fogható termelő ember, ennél fogva a már egyébként sikeresen működő vállalkozások életképessége is könnyen veszélybe kerülhet, ezért ma élet-halál kérdése a hatékonyság növelése!

Az állam akár már a nyugdíjas korúak munkába állításával, és a nyugdíj melletti munkavégzés lehetőségeinek bővítésével igyekszik ezt a hatást mérsékelni. Biztosan ez a megoldás?

Vajon a dolgozó emberek mennyi időt töltenek ténylegesen a teremtő munkájuk végzésével, és mennyit olyan kisebb, ám soha véget nem érő feladattal, amelyeket kis szervezéssel könnyen automatizálni/hatékonyabbá lehetne tenni?

A statisztika megdöbbentő: 8 óra munkaidőből átlagosan csak 3 óra a hasznosan, bevételteremtéssel eltöltött munkaidő!

Ahogy a világ halad, és a mindennapi munkánkat egyre jobban támogatják különféle programok, szerencsére egyre több időnk marad hasznos munkavégzésre – ha kihasználjuk ezeket a lehetőségeket. Régen rengeteg teendőt manuálisan lehetett csak végrehajtani. Ezzel szemben ma már telefonos applikációk és programok sokasága áll rendelkezésünkre, hogy levegyék a terheket a vállunkról. Az pedig kizárólag a mi döntésünk, hogy ezek közül mennyit (és melyiket) használjuk.

Belegondoltatok már például abba, régen mennyit vesződtünk egy egyszerű számlázással? El kellett menni a nyomtatványboltba, megvenni a megfelelő nyomtatványt, majd kézzel elkészíteni a számlákat, és postára adni. Ma már teljesen egyértelmű, hogy ezt különböző számlázó programok segítségével készítjük el – jóval egyszerűbben.

Miért ne készítené az útnyilvántartásod is egy program helyetted?

Ha az adminisztratív feladatok nagy részét automatizálod, sokkal több időd marad a bevételteremtő munkád végzésére. Márpedig az útnyilvántartás elkészítése még a mai napig is sokak számára hatalmas nyűg – pedig nem kell, hogy az legyen!

Kiszámoltad már mennyi időt töltesz hónap végén azzal, hogy a megtett kilométereket, és a kilométeróra állását, tankolásokat próbálod valahogy összhangba hozni? Vagy azzal, hogy a munkanaplóból, számlákból, és egyéb helyekről próbáltad összevadászni merre jártál, és pontosan mennyi utat tehettél meg feltehetőleg üzleti céllal? Vagy csak egyszerűen mennyi idő alatt szeded össze a partnertávolságokat?

Ezeket jóval egyszerűbben, és kevesebb idő alatt el lehet végezni a megfelelő útnyilvántartó program segítségével!

Na de hogyan is takarít meg számodra időt az útnyilvántartó program?

Például ahelyett, hogy hónap végén bogarásznád mikor merre jártál, és mennyit tankoltál, a RoadRecord mobil alkalmazás segítségével az utakat és a tankolásokat helyben, két kattintással rögzítheted. Az alkalmazás felhőbe menti az adatokat, így frissítés után a számítógépeden már meg is jelenik minden.

Ha excel táblában vezeted az adatokat rengeteg idő és energia rámehet arra, hogy minden egyes sort külön kell feltölteni a partnereid nevével, címével, az utazás céljával, a megtett kilométerrel, stb. Ezekkel az útnyilvántartó programmal szintén egy perc alatt végzel. Arról ne is beszéljünk már, hogy a logikai ütközéseket az excel nem veszi észre, te sem, de a gyakorlott NAV ellenőr igen!

Kiszámolja helyetted a megtett kilométereket is, hiszen minden címet beazonosít térképen. Ezeket a szabályoknak megfelelően utanként és tömegesen is megjeleníti.

Ami pedig talán a legfontosabb, nemcsak az elkészítés során takaríthatsz meg időt és energiát, hanem mivel NAV-álló útnyilvántartást készít a program, még a NAV-büntetéssel járó költségek is a zsebedben maradnak – az idegességről nem is beszélve!

Ezek után már tényleg csak az a kérdés, mivel töltöd azt az időt, amit megspórolsz magadnak az útnyilvántartó program használatával: további bevételteremtéssel vagy a családoddal – te döntesz!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2020első számúüzleti influenszere