Milyen előnyökkel jár az útnyilvántartásban a beépített térkép?

A RoadRecord útnyilvántartó program piaci előnye – a többi közt – az indulásunk óta az, hogy egy beépített térképet tartalmaz, melynek segítségével háztól-házig meghatározzuk GPS alapon a felvett partnerek közti útvonaltávolságot.

A megoldás drága és bonyolult, ezt irigyli (vagy nem is érti a lényegét) minden konkurenciánk.

Egy évvel ezelőtt jelent meg az első olyan konkurens útnyilvántartó, mely a Google Maps segítségével – mely ingyenes külső térkép – határozza meg 2 partner közti távolságot, és ezzel azt hitték, hogy utolértek minket. A példát követték többen is, ha jól számolom, 3 ilyen megoldás is van már a piacon.

Ugyanaz lenne a 2 megoldás?

Korántsem.

A RoadRecord térképe az összes partner felvétele után kiszámolja az összes partnertől az összes partnerig eső távolságokat, mely – egy átlagos cég esetén – 200 partnerrel számolva 200 x 200, azaz 40.000 partnertávolság! Ezekből az adatokból rakja össze az útvonalakat a program a különböző paraméterek figyelembe vételével (tankolások helye-ideje-mennyisége, szabadságok, fix pontok, és még sokminden más), mely ajánlás után lehet manuális módosításokat végezni úgy, hogy közben a program felügyeli a logikai ütközéseket is!

A konkurens megoldásokban a külső térkép kizárólag 2 partner manuális(!) távolságmeghatározását végzi, azaz egyrészt nem tud utakat összerakni a buktatók figyelembevételével (egyszerűen nincs adatuk hozzá), másrészt a fenti példánál maradva 40.000 manuális távolságszámítást kéne elvégeznünk (na jó, lehet, hogy egyes cégek beérik 10.000 számítással is…)!

Miért nem fejlesztenek konkurensek olyat mint a miénk?

  • nem értik a problémát
  • nem érdekli őket a probléma, mert "így is megveszik"
  • nem az útnyilvántartás a fő profiljuk, mert Nekik az útnyilvántartás csak egy termék a sok közül
  • túl sokba kerül a fizetős térkép, és akkor már nem tudnák olcsóbban adni nálunk a programot
  • túl sok évvel járunk előttük az útnyilvántartás problematikáját tekintve
  • nincs pénzük ilyen fejlesztésre
  • van pénzük ilyen fejlesztésre, de van jobban húzó üzletáguk és inkább arra fókuszálnak
  • önmagában a térképfejlesztés nem oldja meg a piaci hátrányukat, mert mi másban is sokkal előrébb járunk az útnyilvántartás tekintetében

Nem véletlenül hívnak minket az útnyilvántartás szakértőinek.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 029
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog