Miért nem tolonganak a cégek a visszajáró ÁFA-ért?

Én nem tudom, hogy hol élnek egyes újságírók, de végig sem tudtam olvasni az Index cikkét, annyira látszott rajta, hogy az írója sose volt még egy igazi vállalkozás közelében. A cikk arról szól, hogy bizonyos rendelet miatt sok cégnek visszajárna ÁFA, de azok nem tolonganak a "lehetőségért", vagy azért mert már megszűntek (persze, mert a saját fejőstehenét mérgezi az APEH), vagy mert csak.

Ki gondolja azt, hogy a válság közepén nem kell a lóvé a cégeknek?

Normális ember nem.

Megmondom miért nem tolonganak az ÁFA visszaigényléséért: minden vállalkozó tudja, hogy jobb egy ÁFA-t későbbi befizetésbe beszámítani, mint visszaigényelni, mert különben azonnal kap az ember egy olyan ellenőrzést, ami csak nagyon sok pénzt ér meg… senki sem kockáztat manapság, mert a legkisebb sunyizásért már felakasztják az embert.

Húzza be mindenki fülét-farkát.

Ezt most erős felindulásból írtam, nem politizálni akarok.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 029
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog