Miért hirdetünk a Facebookon 15e-ért útnyilvántartót, ha az igazából drágább?

“Kedves Péter!
Azután szeretnék érdeklődni, hogy a Facebookon többször találkoztam RoadRecord-os hirdetéssel, ami szerint 3 évre, korlátlan számú autóra mindössze 15.000 Ft a program.

Ez az ár mire vonatkozik? Mert ez lényegesen kedvezőbb, mint amit nekem ajánlottak ki.”

Hülyének néznék/átvernénk a többi (régi) ügyfeleinket?

Nyilván nem erről van szó.screenshot-2016-09-18-11-41-22Tulajdonképpen örülök a kérdésnek, mert számítottam is rá, hogy előbb-utóbb ez elő fog jönni, ezért a legjobb, ha mindenki előtt ezúton tesszük tisztába a dolgot.

A történet ott kezdődik, hogy a RoadRecord alapvetően egy prémium kategóriás termék, prémium tudással és árazással.

Ezt még a konkurenseink is elismerik, azonban nyilván vannak olyan érdeklődőink – akik önhibájukon kívül -, de alábecsülik az útnyilvántartás kérdését, “mivel tud ez többet?” vagy “nekem megfelel egy egyszerű program is”.

Az ilyen esetekben mi tudjuk, hogy ez nem így van – hiszen számtalan buktatója van a kérdéskörnek amit az “egyszerű” program legtöbbször nem kezel -, olyanok, amikre csak akkor gondol az illető, amikor már nyakig benne van a témában, és kiderül, hogy az olcsó útnyilvántartója mégsem tudja azt, amit ő szeretne…

Természetesen az árakat könnyen össze tudja hasonlítani mindenki, ahol a legtöbb esetben mi vagyunk a drágábbak, de viszont a prémium program összehasonlítása a többivel az alma esete a körtével.

Tehát a prémium útnyilvántartó programunkból készítettünk egy erősen lebutított változatot, amit elneveztünk “Lite” verziónak, és igen, ezt tényleg csak ugyanolyan árszinten adjuk mint a többi versenytárs a saját termékét, 15.000 Ft-ért.

Ezt lehet korrekten összehasonlítani a többivel, mert ez már tényleg az alma esete az almával!

Tehát egyetlen, se régi, se új ügyfelünk nem járt rosszabbul aki a normál áras, prémium verzióra ügyfelünk, sőt, ők jártak a legjobban, mert a piacon kapható legfejlettebb megoldást használják!

Tévedés ne essék, véleményem szerint egy nagyon kis rétegnek a Lite verzió-tudású programunk is megfelel, de az igények és a NAV elvárások egyre nagyobbak, ezért egyre több embernek a prémium RoadRecordra van szüksége! Éppen ezért mi nem is adjuk el annak az érdeklődőnknek a Lite verziót, akiről tudjuk, hogy a felhasználását illetően nem arra van szüksége!

Simán lemondunk a kisebb, de biztosabb bevételről is akár, de a márkanevünkön, a NAV-állóságunkon nem eshet csorba semmi pénzért!

 

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog