Mennyit lehet elszámolni kiküldetési rendelvényre egy évben?

Ha már az útnyilvántartás szakértői vagyunk, a RoadRecordnál csináltunk egy rögtönzött felmérést, hogy az átlag magyar cég mennyit fizetett ki 2016-ban egy átlag magánautósnak kiküldetési rendelvényre.A felmérés nem reprezentatív, mivel mi nem látunk bele az ügyfeleink adataiba, de azért volt pár ügyfelünk, aki szívesen megosztotta ezt az infót velünk, és az eredmény:

726.000 Ft

Azaz a megkérdezettek körében havonta átlagosan 60.000 Ft-ot fizetnek ki annak, aki magánautóját használja céges célokra. Persze sok olyan vállalkozó is van, aki magának fizet, azaz kiküldetési rendelvénnyel így veszi ki legálisan a saját cégéből ezt a költséget.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy aki nem készít kiküldetési rendelvényt, az havonta átlagosan 60.000 Ft-ot kell kifizetnie alkalmazottanként zsebből, vagy ugyanennyit nem tud kivenni legálisan a saját cégéből.

Aki így tesz, az honnét teremti elő ezt a pénzt? Honnét fogja a jövőben előteremteni, miközben egyre inkább fehéredik a gazdaság?

Bizony-bizony, ezt egyre nehezebb és kockázatosabb lesz előteremteni, márpedig ezt így- vagy úgy, előbb- vagy utóbb virítani kell.

Aki így tesz, az miért nem vezet inkább kiküldetési rendelvényt? – merül fel a kérés.

Jó kérdés, leginkább a lustaság az oka, pedig egy jó programmal ma már ez gyerekjáték!

Nem beszélve arról, hogy 2017-ben 9 Ft helyett már 15 Ft-ot lehet elszámolni, azaz 66%-al többet lehet ugyanarra a tevékenységre elszámolni, ugyanaz a kiküldetési rendelvény megírása 66%-al többet ér!

Így várhatóan a havi 60e Ft helyett már 100e Ft-ot lehet elszámolni havonta, ami évente 1.200.000 Ft autónként!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is - ha kell, keményen beleállva a témába - kendőzetlen, saját gondolatokkal.

"Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg."

Barazsy Ákos - az útnyilvántartás szakértőjeBarazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog