Mennyibe kerül az “olcsó” útnyilvántartás?

Nemrég egy ismerősömmel beszéltem, és a beszélgetés közben elszólta magát:

"Jaj, én az utvonalterv.hu segítségével szoktam csinálni az útnyilvántartásomat, mert nem járok sok helyre, és ott összevadászom a kilométereket egy óra alatt és utána már meg tudom csinálni excelben. Látom ott mindig a hirdetéseteket, néha el is gondolkodom rajta, de még nem vettem meg."

Jaj…

Egy vállalkozónak eleve annyi adminisztratív és egyéb hülyeségekkel kell foglalkoznia, miért keserítjük még az életünket olyan dolgokkal amire van szuper megoldás egy kis pénz ellenében?

A pénztermelésre kéne inkább koncentrálni, versenyképesebbé és életképesebbé kéne inkább tenni a cégünket ahelyett, hogy felesleges kilométer vadászással töltenénk az időnket, amikor itt a RoadRecord-ban ez automatikusan és egyéb útnyilvántartási szakhiba nélkül meg lehet oldani ezt…

Könyörgöm, ez annyira tipikus vállalkozói gondolkodás (sokan vannak így), nem lehet mindent a válsággal és a pénzhiánnyal megmagyarázni!

Azért van pénzhiány, mert a vállalkozások zöme nem a high-tech eszközökkel veszi körbe magát, hanem pályázatírással, visszaosztással, kilométerszámolgatással, könyveléssel és wc papír cserével tölti az idejét ahelyett, hogy a cégét tenné élet- és versenyképessé. A piacról kéne élni!
 
Lehet reklamálni, de pénzt lehet termelni, időt nem.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 332
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog