“Majd a könyvelő megoldja!” – 15 milliós NAV büntetés lett belőle

– …Ákos, hogy is van ez az útnyilvántartó programotok?
– Mi van Józsikám, évek óta jársz hozzám gépészetet karbantartani és azóta mondogatom neked, hogy útnyilvántartással költségeld el az autóidat, de te lusta voltál – mi történt, hogy érdekel?
– Hááát, nagyon jól sikerült a tavalyi év, és azt mondta a könyvelőm, hogy tud valakit akitől lehetne venni számlát, ő mindent elintéz…
– És?
– Minden úgy is lett, de betalált a NAV az idén és egyből kiszúrták a fiktív számlákat és mivel 5 millióért vettem, az 200%-os büntetéssel most 15.000.000 Ft-ra megbüntettek.
– Komoly? És mit mondott erre a könyvelő?
– Azt, hogyha megyek be a NAV-hoz meghallgatásra, akkor mondjam azt, hogy ő csak szívességből könyvelt nekem…

Elárulom, hogy pont ugyanilyen minőségű szokott lenni az az útnyilvántartás / kiküldetési rendelvény is, amit a könyvelők szoktak gyártani semmi adatból az ügyfeleiknek, akik nyugodtan hátradőlve szokták nekünk újságolni, hogy “nem kell az útnyilvántartó program, mert a könyvelő megoldja okosba!”.

Józsi is ebben bízott.

 

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog