Magyarországon is beindul az elektromos autók forradalma

Ma még csak a “kiváltságosok” mulatsága az elektromos autózás, de valljuk be, hogy már nyakunkon ez a technológia – és mindenkit nagyon izgat a kérdés.

Persze a most még magas vételár nem túl vonzó a nagyközönség számára, de mint mindenben, ez a technológia is egyre elérhetőbbé fog válni idővel, így pár éven belül véleményem szerint komoly fellendüléssel lehet számolni.

Ne felejtsük el, hogy habár az elektromos autók vételára magasabb még mint a hagyományos kategóriatársaké, viszont a fenntartásuk már ma is sokkal olcsóbb – és akkor nem beszéltünk a használatukból adódó környezetbarát életérzésről és az elképesztő teljesítményekről!

Wallpaper-1920x1200-1

Amellett, hogy az új technológiával járó szokásos hátrányokkal még barátkoznunk kell, nagyon vonzó az, ami jelen pillanatban már Magyarországon is elérhető előnylista:

  • nincs regisztrációs adó
  • nincs cégautó adó
  • nincs gépjárműadó
  • nem lesz dugódíj
  • otthoni, fizetős töltéssel a “teli tank” harmadannyiba kerül mint hagyományosan, és még ezt is radikálisan csökkenteni lehet, ha valakinek már napeleme is van otthon és / vagy időnként ingyenes töltőkön is tölt
  • ingyenes parkolási lehetőségek
  • nincs motorzaj vagy rezonancia
  • nincs állandó szervizigény- és költség (se olajcsere, se váltóprobléma, a fék is kevésbé kopik, stb.)

Erre az állapotra dob még egy lapáttal most a kormány, miszerint a Jedlik Ányos terv keretén belül hamarosan további 150 elektromos töltőállomással bővítik a rendszert, így már Magyarország is átautózható lesz elektromos autókkal!

Sőt, a népnek is kevesebbe kerül majd az államapparátus, mert kezdetnek tízes nagyságrendben vásárolnak elektromos autókat!

Így már mindjárt más, igaz?

Ünneprontóként azért csendben megjegyzem, hogy ha eléggé elterjed ez az autózás (véleményem szerint itthon kb. 2025-re), nem lesznek már fenntarthatóak a fenti állami kedvezmények, tehát számítsunk ezt most be csalinak – de annak is nagyon vonzó!

Szeretnél még többet olvasni az elektromos autózásról? Like!

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog