Ma 20 éves a GSM mobiltelefon itthon

Emlékszem, a technikusi vizsgám sikeres lezárása után, 1995 nyarán leptem meg magam egy Motorola Micro TAC 720 mobiltelefonnal, akkor az volt a csoda!

Nem tudom leírni azt az érzést, amikor a tárcsás telefonok kora végén magamra akasztottam a csodát, egyszerűen csak azt éreztem: a világhoz csatlakoztam – mostantól mindig elérhető vagyok -, most már indulhat az életem, indulhat az üzleti életem.

Mert már akkor is arra vágytam – nekem ez szimbolizálta az üzleti életet -, zöldfülű informatikusként lelkesen vártam, vizualizáltam, ahogy éjszaka a mobilon keresztül ugrasztanak egy “fontos esethez”. :)

20th_Anniversary_of_the_Iconic_Nokia_2110_Phone_1

Mindenhova hordtam magammal – magam előtt tartva a térerőt vadászva -, micsoda élmény volt amikor a vonatról menet közben haza tudtam szólni…!

Eltelt 19 év, így eddigi életem felében játszott szerepet a folyton változó mobiltelefon, a Motorola után álmom volt a Nokia 2110i, majd ki tudja, hány telefonom volt még, de erre a kettőre biztosan mindig emlékezni fogok!

Érdekes így visszatekinteni, akkor egy egész évet spóroltam egy mobiltelefonra ami még SMS-t sem tudott küldeni, ma meg már rutinból internetezünk (és útnyilvántartunk :) ) a csillogó-villogó készülékeken, 1995-ben még jóformán internet sem volt…

Neked milyen emlékeid vannak az első mobilodról?

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 010
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog