Leleplező sztori

Amikor augusztusban Gyurcsány bejelentette az "adócsökkentő" programot, akkor több ellentétes hír is napvilágot látott az útnyilvántartás jövőjével kapcsolatban.

A médiára jellemzően – totál más, egymással szembenálló híresztelések voltak, volt úgy, hogy egyazon interjún vagy íráson belül ugyanarról ellentétesen nyilatkoztak… ennyit a "hozzáértő" újságírói interpretálásról…!

Voltak olyan hírek, hogy simán megemelik a cégautóadót, volt olyan, hogy nem lehet költséget többé elszámolni, volt olyan, hogy nem fog történni semmi (ez lett végül igaz), de az is lehetőség volt, hogy általános cégautóadót kell fizetni, melynek következtében az útnyilvántartó piac jelentősen beszűkül (persze ebből jó pozicionálással lehet akár előnyre is szert tennem).

Szögezzük le gyorsan, hogy nem akarok itt álszent lenni, ezen hírek hatására egyik szemem sírt, a másik nevetett: vállalkozóként ugyanúgy érintenek az esetleges változások, útnyilvántartó program gyártójaként pedig a piacom beszűkülésével vagy bővülésével lehetett számolni.

A legnagyobb gond a bizonytalanság és kiszámíthatatlanság volt.

Volt egy pont, amikor úgy éreztem, hogy cselekednem kell, az útnyilvántartás szakértőjeként nem hagyhattam, hogy az események hatása alatt legyek, tenni akartam valamit amivel én lehetek hatással az eseményekre, hogy megakadályozzam, hogy a verejtékes munkánk gyümölcse – akár – a semmivel legyen egyenlő ÉS piacunk, Ügyfeleink részére is tehessek valamit, hogy ne essenek áldozatul dilettáns kormányunk dilettáns adópolitikájának.

Hirtelen ötlettől vezérelve született meg az alábbi levél versenytársaim részére:

"Tisztelt Versenytársaim!

Bizonyára Ti is hallottatok róla (remélem tegeződhetünk), hogy a  legújabb adóelképzeléseknek van egy olyan formája is, amelynek következménye az, hogy megszűnik az útnyilvántartás!

Feltételezem, nem csak mi dolgoztunk elég sokat ezen az üzletágon ahhoz, hogy csak nekünk lenne érdekünk az, hogy ez ne így legyen… ezért az az ötletem támadt, hogy tegyük félre vélt- vagy valós ellenérdekeinket és fogjunk össze annak érdekében, hogy megmentsük ami menthető!

Indítványozok egy találkozót, aminek a témája az üzletág megmentésének lehetséges formái. Az időpontot és helyszínt a visszajelzések után megbeszéljük.

Mivel azonnal lépnünk kell, ezért holnap (szeptember 19., péntek) 18:00 óráig várom a visszajelzéseket és véleményeket.

Titkos másolatban az alábbi cégek kapták meg ezt a levelet (logikátlan sorrendben):

Infosolve,Parallel,CIN,RLB,Infocentrum,Precíz Szoftver, Kulcs-Soft,Revolution,NOVITAX, Infotéka, RIWO, Jónás Gergő, Hessyn, Somasoft, Unit, Helpsoft."

Tudjátok, hogy mi volt erre a reakció?

Gyakorlatilag a nagy büdös semmi!

A fenti cégek közül csak Jónás Gergő és az Infocentrum válaszolt, hogy "ez az Ákos, tegyük oda magunkat", egy harmadik cég pedig elvileg benne volt, de inkább nem venne részt semmilyen mozgalomban, mert félt, hogy pártunk és kormányunk beveti ellene valamelyik megfélemlítő apparátját, pl. Apeh…

A többi cég még válaszra sem méltatott!

Ezek után mindenki vonja le a következtetést maga, hogy kire számíthat igazán, ha baj van…

Ettől aztán elment a kedvem, vissza is mondtam az egészet, de szerencsére épp ezután jött a "bizalmas infóm" ami komoly bizakodásra adott okot. Szerencsére azóta tudjuk, hogy az igaznak bizonyult, és ezentúl is ugyanúgy kell útnyilvántartás, mint eddig.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
26 817
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog