Lagzi Lajcsi is tudja, hogy mitől döglik a légy?

Mai bulvárhír, hogy “Lagzi Lajcsi bérelte luxusautóit“!

Miért érdekes ez nekünk?

A cikkben felfigyeltem egy rövid mondatra, miszerint 4 luxusautójából 1 céges volt, a többi pedig bérelt.

Miért jó bérelni / lízingelni az autót?

Azért, mert ökölszabályként elmondható, hogy egy 3 éves lízing esetén a lízingdíj kb. annyi, mint a lízing után levonható Áfa összege!

Magyarul lefordítva egy vállalkozónak nem kell a cégből kivennie a pénzt kb. 20% adóval és utána Áfa-san vennie egy autót magánba, hanem direkt a céges pénzből (és később céges fenntartással, nem magánpénzből) vehet részletre autót, pont úgy, mintha a cég kamatmentes hitelt kapott volna!

Addig is likvid marad a cég amíg törleszti a cégautót!

Igen, ez ma a jó buli, ezért évről-évre egyre népszerűbb a nyílt végű lízing és az útnyilvántartás (mert az kell az Áfa elszámolásához)!

Azt szokták mondani, “ha gazdag akarsz lenni, akkor ne azt tedd amit a szegények”.

Tessék a példa, Lagzi Lajcsi elég gazdag, lehet követni az autóbeszerzési szokását, Ő biztos tudja, hogy mitől döglik a légy….

20150212lagzi-lajcsi-galambos-lajos

X X X
Igen, tudom, hogy van ez az áramlopási ügye, de erről nem foglalunk állást, mert létezik az ártatlanság vélelme, jogerős ítéletig pedig minden csak vád marad.

Tetszett a cikk?Hasonló bejegyzések

Oszd meg ismerőseiddel

A blogról

2005 óta blogolok olvasóimnak, elsősorban az útnyilvántartásról és a hozzá kapcsolódó dolgokról, programfejlesztésünkről, ügyfélszolgálati és értékesítési tapasztalatainkról. Szívesen osztom meg humoros formában tapasztalataimat cégvezetői szemmel az élet nagy dolgairól is – ha kell, keményen beleállva a témába – kendőzetlen, saját gondolatokkal.

“Eredeti tartalmat írok, nem másokét osztom meg.”

Barazsy Ákos
27 652
Olvasók száma
2007Üzleti kategóriaÖsszesített 3. Hely
HVG Goldenblog